net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σταθερότητα στην τελική, άνεση, χώροι

Το νέο μέλος της σειράς των Scarabeo κάνει ό,τι μπορεί για να ξεχωρίσει. Απέκτησε μεγαλύτερο κινητήρα και φόρεσε και τα καλά του, αποκτώντας το προσωνύμιο Special ένα Scarabeo ξεχωρίζει παντού! H Piaggio έκανε προσθήκη ενός μοντέλου 300 κ.εκ.

 
Η αισθητική του δεν έχει ξεφύγει στο παραμικρό από αυτή των υπολοίπων. Τα πλαστικά του είναι γεμάτα καμπύλες και στο πλάι δεσπόζει το κλασικό πλέον πάνελ με το λογότυπο Scarabeo. Τα τελειώματα στο κοστούμι του είναι φινιρισμένα με μαύρο ματ και πολλές λεπτομέρειες έχουν καλυφθεί με χρώμιο. Η μάσκα παραμένει ίδια, με το μεγάλο στρογγυλό φανάρι να βρίσκεται στο τιμόνι.

Το Scarabeo 300S αποτελεί ένα από τα πιο άνετα, αν όχι το πιο άνετο, scooter της κατηγορίας. Η σέλα είναι μεγάλη, βολεύοντας αναβάτη και συνεπιβάτη. Επιπλέον, δεν βρίσκεται σε μεγάλο ύψος, επιτρέποντας στα πόδια να φτάσουν άνετα στην άσφαλτο. Ο χώρος για τα πόδια είναι ικανοποιητικός, ενώ η ζελατίνα στη μάσκα θα προστατέψει.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα του Scarabeo είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος και ένα μπουφάν ή μικροπράγματα. Εναλλακτικά, μπορεί να χωρέσει και ένας χαρτοφύλακας τύπου Α3, χάρη στο μήκος και το πλάτος του χώρου. Μικροπράγματα μπορούν να τοποθετηθούν και στο ντουλαπάκι της ποδιάς, ενώ μια τσάντα δύναται να κρεμαστεί στον ειδικό γάντζο ή να δεθεί στη σχάρα.

Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα 300άρια scooters του ομίλου Piaggio, έτσι και στο Scarabeo συναντάμε τον νέο Quasar των 278,3 κ.εκ. Το μονοκύλινδρο και ψεκαστό κινητήριο σύνολο χαρίζει υψηλότερα αποθέματα ροπής, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει βελτιωμένη ιπποδύναμη.

Μέσα στην κίνηση, το τιμόνι (αίσθηση και κόψιμο) θα δυσκολέψει τα πράγματα, όταν όμως ο δρόμος ανοίξει, η εικόνα του θα βελτιωθεί κατακόρυφα. Ειδικά έξω από την πόλη, η σταθερότητά του (ακόμη και κοντά στην τελική του που φλερτάρει με τα 140 χλμ./ώρα) και η προστασία από τον αέρα θα εντυπωσιάσουν.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ