net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μπορεί το Tiger Explorer να έχει μια λιτή σιλουέτα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει ένα πλούσιο εξοπλισμό, ακόμα και στην στάνταρ έκδοσή του.

Έντονες και πολλαπλές γραμμές σχεδίασης, με τον πολύγωνο διπλό προβολέα να σε παραπέμπει στην συγγένειά με το 800άρι.

Δεν είναι μόνο η απόλυτη ισχύς των 137 ίππων που εντυπωσιάζει, αλλά και η μεστή, πληθωρική δύναμη που ξεκινά από τις 2.000 σ.α.λ.

Μεγάλη και άνετη η σέλα για τον συνεπιβάτη, με δύο χειρολαβές εκατέρωθεν.

Μπορεί οι δαγκάνες των 4 εμβόλων να γράφουν επάνω τη βρετανική εταιρεία αλλά είναι της Nissin.

Κλασσική διάταξη με αναλογικό στροφόμετρο και ψηφιακές ενδείξεις για ταχύτητα, ώρα, σχέση στο κιβώτιο, θερμοκρασία,... Πραγματικός υπολογιστής.

Δοκιμή: Triumph Tiger Explorer 1200

Μετά το επιτυχημένο 800άρι, το Tiger μεγαλώνει στα 1200 και μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των μαστόδοντων on-off, μια κατηγορία που για το 2012 έχει πολλούς ανταγωνιστές.

 
Πριν από χρόνια ο τρικύλινδρος Τίγρης είχε 900 κυβικά και είχε σαφώς ταξιδιωτικό προσανατολισμό. Στα χρόνια που πέρασαν τα κυβικά ανέβηκαν στα 1050 και η νέα έκδοση είναι καθαρά ένα sport μοντέλο, που θυσιάζει πολλές φορές την πρακτικότητα προς όφελος της απόλαυσης. Αυτούς τους δύο κόσμους ήρθε να ενώσει το νέο Explorer 1200, σαν ένα μοντέλο adventure touring, που μπορεί να σε ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, χωρίς όμως να χάσεις μεγάλο μέρος από την απόλαυση. Η κατηγορία των μεγάλων on-off είναι ιδιαίτερα απαιτητική αλλά και η Triumph προσφέρει τόσα πολλά που σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει από τους άλλους ανταγωνιστές. Απεναντίας μάλιστα, το Tiger Explorer ανεβάζει τον πήχη ψηλά.

Αισθητική/Εξοπλισμός: Πετυχημένη συνταγή
Έχοντας ήδη αποσπάσει κολακευτικά σχόλια για το Tiger 800, η Triumph δεν θέλησε να διαφοροποιηθεί στο νέο της μοντέλο, και έτσι το Explorer ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του μικρότερου μοντέλου. Με ένα συνοθύλευμα από καμπύλες και γραμμές, και με μπόλικες δόσεις μετάλλου, το Tiger Explorer διατυμπανίζει τη ευρωπαϊκή του καταγωγή. Το πλαίσιο και ο κινητήρας παίρνουν τη μερίδα του λέοντος στην εμφάνιση, τονίζοντας το χαρακτήρα μέσα από ένα γυμνό σχετικά σύνολο. Παρ όλα αυτά οι σχεδιαστές του Explorer μερίμνησαν ώστε να κρύψουν όσο καλύτερα γίνεται τα διάφορα καλώδια και σωληνώσεις ώστε το μάτι να επικεντρώνεται στο μέταλλο.

Η δοκιμή της νέας Triumph Tiger Explorer 1200 θα περιλαμβάνεται στο τεύχος 8 του moto τρίτη, που θα βγει στα περίπτερα στις 10 Απριλίου.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ