Το R6 θα συνεχίσει για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια δίχως ουσιαστικές αλλαγές.

Το R6 θα συνεχίσει για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια δίχως ουσιαστικές αλλαγές.

Δεν υπάρχει νέο R6

Οι φήμες ήθελαν τη Yamaha να παρουσιάζει φέτος ένα ολοκαίνουργιο R6, μετά την περσινή παρουσίαση του νέου R1, ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν μέλλει να συμβεί προς το παρόν.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha δηλώνει επισήμως πως νέο R6 δεν υπάρχει στο πρόγραμμα για φέτος, ούτε για του χρόνου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αυτό δημοσιεύεται σήμερα στον αγγλικό Τύπο, συνοδευόμενο από επίσημες δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της αγγλικής Yamaha, οι οποίοι επιβεβαιώνουν πως δεν πρέπει να περιμένουμε ένα νέο Supersport από τους Ιάπωνες.
 
Το YZF-R6 είναι πρακτικά το ίδιο από το 2008 με ελάχιστες αλλαγές σε αυτό το διάστημα, ωστόσο η αγορά στην κατηγορία αυτή έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά. Καθώς η παγκόσμια αγορά των σπορ μοτοσικλετών έχει συρρικνωθεί σημαντικά, η μερίδα του λέοντος αφορά πλέον τα μεγάλα μοντέλα των 1000 κ.εκ.
 
Παράλληλα, το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το WSBK δε βοηθά τις εταιρείες να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις μοντέλων, κάτι που δεν παρατηρούμε μόνο στη Yamaha, αλλά σε όλες πρακτικά τις εταιρίες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα - τα τελευταία χρόνια η μόνη καινοτομία που έχουμε δει είναι η έλευση της MV Agusta στο Παγκόσμιο Supersport.
 
Φαίνεται πως οι μέρες που τα μοντέλα δεν τα ξεχωρίζαμε από τη χρονιά αλλά από το εξάμηνο παραγωγής τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.