net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το πανέμορφο S1000RR της Team Thevent δεν θα αγωνιστεί το 2014, καθώς η BMW αποσύρεται και από το Π.Π. Αντοχής.

BMW: Αποχωρεί και από τους αγώνες αντοχής

Μετά την αποχώρησή της από το Π.Π. Superbike η BMW αποφάσισε να εγκαταλείψει και το Π.Π. Αντοχής σταματώντας την εργοστασιακή υποστήριξή προς την Team Thevent.

 
Μέσω της γαλλικής αντιπροσωπείας της BMW, η BMW Motorrad France Team Thevent, όπως ήταν το πλήρες όνομά της αποτελούσε την επίσημη προσπάθεια των Γερμανών στο Π.Π. Αντοχής (Endurance World Championship-EWC). Με επικεφαλής τον Michael Bartholemy που διευθύνει ομάδες παγκοσμίου επιπέδου περισσότερα από 15 χρόνια, η BMW, από το 2010 που συστάθηκε η ομάδα, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις, κατάφερε να κατακτήσει δύο φορές τη 2η θέση στο πρωτάθλημα τις σεζόν 2011 και 2012 κερδίζοντας παράλληλα και δύο αγώνες (8ωρο Doha, 2012 και 8ωρο Albacete, 2011). Το 2012, ήταν επίσης και η χρονιά που η μοτοσικλέτα της Team Thevent βρέθηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στο 24ωρό του Le Mans, κάτι που είχε να γίνει από ευρωπαίο κατασκευαστή 35 ολόκληρα χρόνια (!).

Το 2013 ήταν η χειρότερη χρονιά της ομάδας. Είχε πολλές ατυχίες και κατάφερε να τερματίσει μόλις σε έναν από τους τέσσερις αγώνες τερματίζοντας στην 12η θεση του πρωταθλήματος. Στον 24ωρο αγώνα στο Le Mans μάλιστα αποσύρθηκε έπειτα από εννέα ώρες λόγω μηχανικού προβλήματος, με το BMW S1000RR να οδηγεί την κούρσα όλο αυτό το διάστημα.  

Για το 2014 όλα έδειχναν πως η εργοστασιακή υποστήριξη της Team Thevent από την BMW Motorrad θα συνεχιζόταν παρά την απόφαση της τελευταίας να αποσυρθεί από το Π.Π. Superbike και να επικεντρωθεί στην εξέλιξη νέων μοντέλων και τεχνολογιών για κίνηση στο αστικό περιβάλλον. Η ομάδα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον γερμανό κατασκευαστή οι οποίες σύμφωνα με τους ίδιους πήγαιναν ιδιαίτερα καλά. Έφτασαν μάλιστα να συμφωνήσουν σε όλα μόνο και μόνο για να ενημερωθούν λίγο μετά για την αποχώρησή της BMW από το πρωτάθλημα.

«Μας ζητήθηκε από την BMW στο Le Mans, αν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε το 2014 και η απάντησή μας ήταν ένα ξεκάθαρο «Ναι». Το Νοέμβριο πήγα στην BMW, τους παρουσίασα ξανά την πρότασή μου και η απάντησή τους ήταν θετική. Από τότε διαπραγματευόμασταν με καλή πίστη, με την BMW, τους αναβάτες και την Pirelli, ενώ η BMW αποσαφήνιζε κάποια τεχνικά θέματα «εσωτερικά» για τη μοτοσικλέτα με την οποία θα αγωνιζόμασταν το 2014. Τελικά, συμφωνήθηκε το budget με την BMW αλλά μόλις 24 ώρες μετά λάβαμε ένα τηλεφώνημα από αυτούς στο οποίο μας είπαν ότι λυπούνται αλλά δεν υπάρχει budget και δεν πρόκειται να αγωνιστούν.

Είναι απογοητευτικό και αφήνει μια πικρή γεύση γιατί νομίζω τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι κάναμε μια καλή δουλειά για την BMW απέναντι σε πολύ πιο έμπειρες ομάδες και με ένα budget πολύ χαμηλότερο από αυτό που νόμιζε ο κόσμος ότι είναι.

Αυτό μας βάζει επίσης σε μια πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχουμε αναβάτες με συμβόλαιο, μια συμφωνία με την Pirelli και όλα είναι έτοιμα για το πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων και πέντε μόνιμων υπαλλήλων αλλά και όλου του ειδικού εξοπλισμού που απαιτείται για τους αγώνες αντοχής.
Η μόνη μας ελπίδα για το 2014 είναι να αγωνιστούμε με κάποιον άλλο κατασκευαστή…έχουμε ότι χρειάζεται για να κερδίσουμε αγώνες. Αυτό που δεν έχουμε είναι χρόνος. Με την απόφαση της BMW να έρχεται τόσο κοντά στην έναρξη της σεζόν μας αφήνει πολύ μικρό περιθώριο να δημιουργήσουμε μια συνεργασία με κάποιον άλλο κατασκευαστή….Ίσως και να χρειαστεί να κάνουμε διάλειμμα το 2014 πριν επιστρέψουμε στο θεσμό το 2015» ήταν οι δηλώσεις του Bartholemy στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ