net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda SH 300i Top Box Sporty

Piaggio Beverly 300 i.e.

Piaggio Carnaby 300

Peugeot Geopolis 300

KYMCO People GTi 300

SYM Citycom 300i CBS

Scooter 300 κ.εκ. με 16ρηδες τροχούς

Μεγάλοι τροχοί, άνετοι χώροι, καλές επιδόσεις. Εκεί έχει κατασταλάξει κυρίως το ελληνικό όσον αφορά στα scooter, με τα μεσαίου κυβισμού μοντέλα να έχουν την τιμητική τους. Ιδού έξι προτάσεις για όλα τα γούστα.

 

Κάποτε πριν κάμποσα χρόνια όλα τα σκούτερ είχαν μικρούς τροχούς και ασθενικούς κινητήρες. Η διάδοσή τους στην αγορά έφερε μαζί και απαιτήσεις από το κοινό που ζητούσε δύναμη και συμπεριφορά που να θυμίζει μοτοσικλέτα. Κάπως έτσι ξεκίνησε το παιχνίδι που σήμερα μας φέρνει σε μια κατηγορία σκούτερ με τροχούς 16 ιντσών και κινητήρες ικανούς να ταξιδέψουν και εκτός πόλης.

Δεν πρέπει να απορούμε για την επικράτηση των μεγάλων τροχών. Είναι θέμα Φυσικής. Η διάμετρος είναι αυτή που εξασφαλίζει γυροσκοπικά τη σταθερότητα και κάνει την αδράνεια σύμμαχό μας στην προσπάθεια να στρίψουμε και να φρενάρουμε το σκούτερ μας όπως ακριβώς και με μια κανονική μοτοσυκλέτα. Έπειτα δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αμείλικτη πραγματικότητα που μας θέλει να κινούμαστε σε αστικά περιβάλλοντα με συχνά κάκιστη άσφαλτο, απρόβλεπτες λακκούβες και ενίοτε μας αναγκάζει να καβαλήσουμε κράσπεδα, πεζοδρόμια και κάθε λογής εμπόδια. Κάπου εκεί η Φύση θέτει τους απαράβατους κανόνες ξανά. Αν η ρόδα σου είναι μικρότερη από τη λακκούβα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει, καμία ανάρτηση στον κόσμο και κανένα σετ ικανοτήτων (ακόμη και του Rossi του ίδιου που λέει ο λόγος!) δε θα μπορέσει να κάνει αυτή τη συνεύρεση στοιχειωδώς υποφερτή. Το κοπάνημα το έχεις εξασφαλισμένο.

Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται με γλαφυρή σαφήνεια στους πίνακες των πωλήσεων -αλλά φαίνεται και καθημερινά στο δρόμο. Πόσα scooter με 12ρηδες τροχούς βλέπουμε πια να κυκλοφορούν; Όλα είναι από 14 ίντσες και πάνω, με τον μαγικό αριθμό των 16 να συνιστά πλέον την πλειοψηφία.

Παντρεύουμε τώρα το μαγικό 16 των ιντσών με μονοκύλινδρους κινητήρες 300 κ.εκ. που έχουν φτάσει να αποδίδουν γύρω στα 25 άλογα, και ιδού η συνταγή της επιτυχίας. Σκούτερ που βρίσκονται στο στοιχείο τους στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, αλλά θα κουβαλήσουν και δύο επιβαίνοντες με άνεση, θα στρίψουν στον γρήγορο δρόμο, θα ταξιδέψουν σε μια βόλτα σαββατοκύριακου, θα φορτωθούν για να σε πάνε στο νησί. Θα κάνουν δηλαδή ότι και μια μικρή μοτοσυκλέτα, διατηρώντας όλα τα πλεονεκτήματα του scooter: αυτόματη μετάδοση, αποθηκευτικοί χώροι, προστατευμένα πόδια και μέρος του κορμού από τα στοιχεία της φύσης.

Όλα τα παραπάνω έχουν ήδη κεφαλαιοποιηθεί στην αγορά. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις συγκεντρωτικές πωλήσεις για το 2014, όπου δύο μέλη αυτής της μικρής λίστας φιγουράρουν στη δεκάδα των απολύτως πιο δημοφιλών μοντέλων της ελληνικής αγοράς (Beverly 300 & Citycom 300). Όμως και τα υπόλοιπα δεν βρίσκονται πολύ μακριά από την πρώτη αυτή δεκάδα. Πάμε να τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ