net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H νέα Vespa «Six G iorni»

H νέα Vespa «Six G iorni»

Vespa «Six G iorni»

H εταιρεία Piaggio παρουσίασε την νέα ειδική έκδοση, εμπνευσμένη από τη Vespa Six Days, που θα βγει στην παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό. Ως βάση για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η Vespa GTS και θα έχει κινητήρα 300 κ.εκ.

 
Το 1951, η αγωνιστική ομάδα της Piaggio, προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο των αγώνων από το θρίαμβο της Vespa off-road μοτοσυκλέτας σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες. Εκείνη την εποχή, ο πιο διάσημος διαγωνισμός ήταν ο «International Six Days», που έγινε στη πόλη Varese και βρίσκεται πλέον στην 26η έκδοσή του.
 
Στην αρχή η ιδέα μιας Vespa για αγώνες προκάλεσε αμφιβολίες στην ομάδα σχεδιασμού. Παρολ` αυτά, η απόφαση ελήφθη και η Piaggio παρουσιάζει μια Vespa σπορ έκδοσης, που έχει ήδη κερδίσει 9 χρυσά μετάλλια στο παρελθόν.  Το νέο μοντέλο «Six G iorni» πήρε το όνομά του από το διεθνή διαγωνισμό και αισθητικά έχει αρκετές ομοιότητες με το πρωτότυπο μοντέλο. Διαθέτει, επιπλέον, ένα ειδικά σχεδιασμένο ντεπόζιτο diesel.
 
Η «Six Days» είναι μια από τις πιο θρυλικές Vespa στην ιστορία του σκούτερ. Σήμερα, είναι περιζήτητη από συλλέκτες και η τιμή αγοράς είναι υψηλή, καθώς το μοντέλο είχε παραχθεί μόνο σε 300 κομμάτια. Για το 2017, η Piaggio αποφάσισε να το επαναφέρει στη ζωή με το νέο «Vespa Six G iorni». Πρόκειται για μια περιορισμένη έκδοση, που θα περιλαμβάνει μια ταμπελάκι με τον αριθμό αντιτύπου και θα έχει κινητήρα, χωρητικότητας 300 κ.εκ. Μερικά νέα χαρακτηριστικά του «Six G iorni» είναι η μονή σέλα, το καλογυαλισμένο φέρινγκ και το σωληνωτό τιμόνι.
 
Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα Vespa, το «Six G iorni» διαθέτει θύρα USB στην ποδιά, αναλογικά όργανα και μια πλούσια επιλογή από πρωτότυπα αξεσουάρ. Θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη Ιουλίου και η τιμή αγοράς στην Ιταλία είναι 6.290 ευρώ

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ