Aνεση - Εργονομία
Aνεση - Εργονομία
Aνεση - Εργονομία
Aνεση - Εργονομία
Aνεση - Εργονομία
Aνεση - Εργονομία
  • Aνεση - Εργονομία
  • Aνεση - Εργονομία
  • Aνεση - Εργονομία
  • Aνεση - Εργονομία
  • Aνεση - Εργονομία
  • Aνεση - Εργονομία

Aνεση - Εργονομία

Η προσεχτική και λεπτομερής δουλειά των ανθρώπων της Honda δεν έμεινε μόνο στο κομμάτι της εμφάνισης και της ποιότητας, αλλά περνάει και στα ενδότερα του scooter. Συγκεκριμένα συνεχίζει να έρχεται με τιμόνι μοτοσυκλετιστικού τύπου, που τοποθετεί τα χέρια του αναβάτη σχετικά ανοιχτά και δημιουργεί το κατάλληλο «μοχλό» για να αυξηθεί η ευελιξία, ενώ ο συνδυασμός σέλας και ευρύχωρων τμημάτων για τα πόδια επιτρέπει στον οδηγό να βρει την ιδανική γωνία για τα γόνατα του, με τη συνολική στάση του σώματος να είναι όρθια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Μιας και αναφερθήκαμε στη σέλα, διαθέτει ένα άκρως μελετημένο σχήμα και βρίσκεται στα 764 χλστ. από το έδαφος, επιτρέποντας και σε πιο βραχύσωμους αναβάτες να νιώθουν άνετα όταν είναι σταματημένοι στο φανάρι. Το γέμισμα της μας φάνηκε ελαφρώς σκληρό και ίσως δυσανασχετήσει στους επιβάτες αν χρειαστεί να κινηθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Πάντως έχει μεγάλη επιφάνεια κι ο πίσω έχει στη διάθεση του αρκετό χώρο, ενώ θα βρει εύκολα τις χειρολαβές και τα μαρπιέ που είναι σε άκρως βολικό σημείο για τα πόδια. Κάτω από τη σέλα συναντάμε ένα αποθηκευτικό χώρο 30 λίτρων που μπορεί να φιλοξενήσει ένα full-face κράνος  και ταυτόχρονα να μείνει «αέρας» για κάμποσα ακόμα πράγματα που μπορεί να χρειάζεται ο αναβάτης, όπως γάντια, εργαλεία, έγγραφα, αδιάβροχα κ.τ.λ..

Αν πάλι θέλει να έχει άμεση πρόσβαση σε διάφορα μικροαντικείμενοα μπορεί να τα τοποθετήσει στο ευρύχωρο ντουλαπάκι που βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος της ποδιάς και ανοίγει με ένα απλό πάτημα. Δεν έχει δυνατότητα κλειδώματος , ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει μια θύρα USB Type-C που θα διευκολύνει τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών, όπως κινητό ή navigation, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ο ψηφιακός πίνακας είναι άξιος μνείας, αφού παίζει να είναι από τους πιο ευκρινείς και φουτουριστικός της κατηγορία.  Η ταχύτητα και η στάθμη της βενζίνης έχουν τη μερίδα του λέοντος στην LCD οθόνη, με τις φωτεινές ενδείξεις των φλας να είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Τέλος το Ηonda PCX 125 εφοδιάζεται με ένα keyless σύστημα εκκίνησης που επιτρέπει στον αναβάτη να βάλει μπροστά το scooter χωρίς να χρειάζεται να βγάλει τα κλειδιά του από την τσέπη του, κάνοντας ακόμα πιο εύχρηστες τις καθημερινές διαδρομές. 
 

Σελίδα 1Honda PCX 125 - Test
Σελίδα 2Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής
Σελίδα 3Aνεση - Εργονομία
Σελίδα 4 Κινητήρας
Σελίδα 5Πλαίσιο-αναρτήσεις-φρένα
Σελίδα 6Δρόμος
Σελίδα 7Η άποψή μας
Σελίδα 8Τεχνικά χαρακτηριστικά

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!