net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το MT-07 Scrambler 60/40 του Rob Chappell.

Το MT-07 Scrambler 60/40 του Rob Chappell.

Το MT-07 Scrambler 60/40 του Rob Chappell.

Το MT-07 Scrambler 60/40 του Rob Chappell.

Το MT-07 Scrambler 60/40 του Rob Chappell.

Ο Rob Chappell με το δημιουργημά του MT-07 Scrambler 60/40.

MT-07 Scrambler

4 χρόνια σχεδόν μετά την κυκλοφορία του ΜΤ-07 η Yamaha Canada, αποφάσισε να δείξει στον κόσμο ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από ένα street.

 
Για αυτό το εγχείρημα η Yamaha συνεργάστηκε με τον Rob Chappell της εταιρίας Origin8or Custom Cycles, ο οποίος έδωσε την υπόσχεση ότι θα φτιάξει μία μοτοσυκλέτα που θα λατρέψουν όλοι στην Yamaha.

O Rob Chappell μόλις πήρε στα χέρια του το καινούριο ΜΤ-07 που του παραχώρησε η Yamaha Canada, ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει. Ήθελε να φτιάξει μία μοτοσυκλέτα που  να συμπεριφέρεται άψογα στην πόλη, αλλά να μπορεί να μπεί και σε κάποιες χωμάτινες διαδρομές προκειμένου να προσφέρει παραπάνω διασκέδαση στον αναβάτη.

Για να κάνει ο Rob την μοτοσυκλέτα έτσι όπως είχε σχεδιάσει έπρεπε να ψηλώσει το μπροστινό μέρος. Αυτό το πέτυχε τοποθετώντας το χρυσό ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm του Yamaha XSR900. Στο πίσω μέρος μπήκε μία εργοστασιακή ασημένια ανάρτηση και το μόνο που άλλαξε ήταν ο σύνδεσμος για να δώσει λίγο ύψος. Για τις ζάντες προτιμήθηκε το μαύρο χρώμα και επιλέχθηκαν τα ελαστικά της Pirelli MT60 τα οποία είναι κατάλληλα για περιβάλλον δρόμου αλλά και για χώμα.

Για να φτάσει η εμφάνιση του ΜΤ-07 στο στάδιο που ο Rob επιθυμούσε  έπρεπε να κάνει αρκετή δουλειά. Το ντεπόζιτο παρέμεινε το ίδιο καθώς ικανοποιούσε τον Rob το φτερό όμως αντικαταστάθηκε με αυτό του XSR 900. Επειδή όμως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα προορίζεται και για χωμάτινες διαδρομές τοποθετήθηκε στο ψυγείο ένα ανοξείδωτο κάλυμμα για να το προστατεύει. Η ουρά κατασκευάστηκε από τον Rob χρησιμοποιώντας κομμάτια από ατσάλι ενώ κατόπιν ειδικής παραγγελίας μπήκε μία δερμάτινη σέλα χρώματος καφέ. Από την στιγμή που ο Rob ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, «έλυσε» την μοτοσυκλέτα προκειμένου να την στείλει για βάψιμο. Το πλαίσιο βάφτηκε σε μία απόχρωση χάλκινου ενώ το σώμα βάφτηκε σε μία απόχρωση πλατίνας.

Στον κινητήρα αλλαγές δεν έγιναν παρά μόνο η προσθήκη μίας μονάδας Power Commander και μίας νέας εξάτμισης που ταιριάζει στο στυλ της μοτοσυκλέτας.

Το αποτέλεσμα έκανε και τις δύο πλευρες ευτυχισμένες με τον Rob να λέει πως ήταν μία πολύ καλή εμπειρία και πως την ευχαριστήθηκε παρόλες τις δυσκολίες αλλα και το βάρος της ευθύνης που είχε. H Yamaha Canada απο την άλλη είναι πολύ ικανοποιημένη απο την μοτοσυκλέτα και πολύ ευχαριστημένη απο την δουλειά του Rob, καθώς τήρησε την υπόσχεσή του.

Εσάς πως σας φαίνεται το ειδικά τροποποιημένο ΜΤ-07 της Καναδικής Yamaha;
 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ