net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο "ταξιδιάρικο" XVS 1300A

Στο φανταχτερό Las Vegas έγινε η παρουσίαση του νέου μοντέλου της Yamaha με την ονομασία XVS 1300A, το οποίο θα πωλείται από τους dealer της θυγατρικής Star Motorcycles. Σύμφωνα με τη Yamaha, το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε μια έκδοση standard και μια touring.

 
Το δικύλινδρο μοτέρ έχει χωρητικότητα 1304 κυβικών με 60 μοίρες περιεχόμενη γωνία, μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής και τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Αν και η σχεδίαση παραπέμπει σε αερόψυκτο κινητήρα, στην ουσία υπάρχει ένα καλά κρυμμένο ψυγείο νερού.

Η Yamaha κάνει λόγο για 18 άλογα περισσότερα, αλλά και μεγαλύτερη ροπή σε σχέση με το προηγούμενο XVS των 1100 κυβικών. Δύο αντικραδασμικοί άξονες βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του μοτέρ, το οποίο τροφοδοτείται από σώματα ψεκασμού των 40 χιλιοστών. Η μετάδοση γίνεται με ιμάντα, ενώ το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 38 χιλιοστά σε σχέση με το 1100. Τα όργανα πάντως είναι από τα ομορφότερα που έχουμε δει!

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για τη standard έκδοση, καθώς η touring θα έχει ζελατίνα, πλάτη συνεπιβάτη αλλά και σκληρές δερμάτινες βαλίτσες.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ