net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πρώτες επίσημες photo BMW K1600 GTL

Λίγο πριν από την επίσημη παρουσίαση των BMW K1600GT & GTL στην Intermot της Κολωνίας, «διέρρευσε» ένα σετάκι με φωτογραφίες από το press kit της δεύτερης. Η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι και ότι καλύτερο, ωστόσο μας δίνουν μια πρώτη εικόνα από τα νέα, υπερ- πολυτελή touring των Βαυαρών.

 
Ο βαθμός των αξεσουάρ, των gadgets και των συστημάτων ασφαλείας πάνω στα K1600GT & GTL είναι σίγουρα υπερθετικός, θέτοντας νέα standard στη κατηγορία. Συστήματα όπως το adaptive headlight προέρχονται από το χώρο του αυτοκινήτου, ωστόσο δεδομένης της νέας φιλοσοφίας που διέπει την BMW Motorrad, περιμένουμε από τα νέα K1600 να είναι 100% μοτοσικλέτες και όχι «κάτι σαν μοτοσικλέτες». Πέρα από την μακροσκελή λίστα του εξοπλισμού, αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι φυσικά ο νέος, εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας! Ελάχιστα πιο πλατύς από ένα συμβατικό τετρακύλινδρο, με την ομαλή απόδοση και το μοναδικό ζύγισμα των εξακύλινδρων, το μηχανικό αυτό σύνολο ταιριάζει άψογα με το χαρακτήρα και τη φύση των K1600.

Η χωρητικότητα του είναι 1.649 κ.εκ. και η απόδοση του 160 ίπποι στις 7.500 σ.α.λ. και 17,8 kg-m ροπής στις 5.000 σ.α.λ. Ωστόσο όπως μας ενημερώνει η BMW, 12,4 kg-m ροπής θα είναι διαθέσιμα μόλις από τις 1.500 σ.α.λ.! Το άνοιγμα του γκαζιού ελέγχεται από ένα ride-by-wire σύστημα, ενώ υπάρχουν επίσης τρία διαφορετικά modes απόδοσης του κινητήρα, που μεταβάλουν την ανάφλεξη και κατά συνέπεια την απόδοση του. Συγκεκριμένα, η επιλογή «Rain» ομαλοποιεί την απόδοση για οδήγηση σε βροχή και σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, η επιλογή «Road» προσφέρει ένα all-round standard απόδοσης με έμφαση στην οικονομία καυσίμου και τέλος, η επιλογή «Dynamic» εκμεταλλεύεται όλη την ισχύ του κινητήρα για γρήγορη οδήγηση. Φυσικά τα νέα K1600GT & GTL, εξοπλίζονται με τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις ESA II, ενώ στο πίνακα οργάνων δεσπόζει μια έγχρωμη TFT οθόνη που λειτουργεί ως… multimedia controller.

Περισσότερα για τα νέα BMW K 1600 GT & GTL, μπορείτε να βρείτε εδώ

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ