net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ανταγωνιστικά σε όλες τις κατηγορίες!

Η BMW είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσικλετών στην Ευρώπη αλλά δεν αρκείται σε αυτό! Το έχει βάλει σκοπό ώστε να συμπεριληφθεί και στη λίστα των μεγαλύτερων κατασκευαστών σε παγκόσμιο επίπεδο και τα μοντέλα που παρουσιάζονται πλέον από τους Βαυαρούς, αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της πρόθεσης!

 
Η εταιρεία ανέκαθεν χαρακτηριζόταν για τις καινοτομίες της, καθώς και για το ότι πρωτοστατεί στην εφαρμογή νέων συστημάτων ασφάλειας στις μοτοσικλέτες της. Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε, ότι πρώτη η BMW παρουσίασε μοτοσικλέτα παραγωγής με σύστημα ABS. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, τα μοντέλα της BMW αποτελούσαν ξεχωριστές και ιδιαίτερες μοτοσικλέτες, που απευθυνόντουσαν σε ένα συγκεκριμένο κοινό.

Πολυτελείς, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και αποδεδειγμένη αξιοπιστία, συνέδεσαν το όνομα τους άρρηκτα με τον τουρισμό μεγάλων αποστάσεων. Όμως τα τελευταία δέκα χρόνια, η BMW κατάφερε να πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές πλεύσης που έχουν συντελεσθεί στη παγκόσμια μοτοσικλετιστική βιομηχανία. H ΒΜW επεκτάθηκε σε κατηγορίες όπου ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παρουσία, προσέφερε στους αναβάτες προσιτές μοτοσικλέτες μεσαίου κυβισμού και σταδιακά, με σίγουρα και αποφασιστικά βήματα, έφτασε πλέον στο σήμερα όπου και διεκδικεί στα ίσα το θρόνο της πιο «δύσκολης» και ανταγωνιστικής κατηγορίας, αυτής των supersport του λίτρου.

Το μυστικό της BMW είναι το ότι ναι μεν πέταξε από πάνω της το μανδύα του συντηρητισμού, διατήρησε ωστόσο την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την αύρα πολυτέλειας που εξέπεμπαν ανέκαθεν τα μοντέλα της. Πλέον, σε όποια κατηγορία και αν ψάξει κανείς υπάρχει σίγουρα ένα άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο BMW, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το μοντέλο αυτό αποτελεί και το κορυφαίο. Διαθέτοντας μια δική τους λογική και χαρακτήρα, οι μοτοσικλέτες BMW δείχνουν ότι η επιμονή της εταιρείας να μην αλλοιώσει την ταυτότητά της και να μην αντιγράψει τον ανταγωνισμό, την δικαίωσε. Τώρα οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν το αντίθετο…

Ακολουθεί μια παράθεση των πιο γνωστών μοντέλων της BMW:

R 1200 GS / Adventure

Τιμή: 14.150 / 15.800 ευρώ

Τι και αν ο εγκάρσιος δικύλινδρος κινητήρας κρατά τις σχεδιαστικές του ρίζες από το πολύ μακρινό παρελθόν, το R 1200GS αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πιο καλοπουλημένες μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Μπορεί το προφίλ του να δείχνει σκληροτράχηλο, η εταιρεία όμως δεν παρέλειψε να του χαρίσει στοιχεία κορυφαίας άνεσης, σκανδαλώδους πολυτέλειας και τεχνολογικής υπεροχής, γεγονός που το κατέστησε τόσο αγαπητό και δημοφιλές.

F 800 GS

Τιμή: 10.350 ευρώ

Ανήκοντας σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή και απαιτητική κατηγορία μοτοσικλετών, το F 800 GS ξεχωρίζει. Ο δικύλινδρος κινητήρας του έχει ηλεκτρική λειτουργία, το πλαίσιό του είναι στιβαρό και οι αναρτήσεις του μαγικό χαλί! Μυστικό της επιτυχίας είναι ότι πρόκειται για μία πραγματική on-off μοτοσικλέτα που θα πατήσει με αξιώσεις τους τροχούς της και σε χωμάτινο τερέν.

F 650 GS

Τιμή: 8.090 ευρώ

To F 650 GS αποτελεί μία ακόμα επιτυχημένη μοτοσικλέτα της βαυαρικής εταιρείας. Είναι βασισμένο στο καταξιωμένο F 800 GS, διαθέτοντας όμως πιο ήπια χαρακτηριστικά, προκειμένου να είναι πιο προσιτό σε ένα ευρύτερο πεδίο αγοραστών. Με φινετσάτη, εκκεντρική, αισθητική και ποιότητα κατασκευής στα ύψη, το F 650 GS αποτελεί μια ιδανική, καθημερινή μοτοσικλέτα.

G 650 GS

Τιμή: 6.990 ευρώ

Το επιτυχημένο μονοκύλινδρο της εταιρείας, που λόγω της παρουσίασης των F 800 & 650 GS παραγκωνίστηκε, μπαίνει ξανά στην παραγωγή για να κερδίσει τον τίτλο «value for money» μεταξύ των μοντέλων της βαυαρικής φίρμας.

G 450X

Τιμή: 9.290 ευρώ

Η πρώτη απόπειρα της BMW στα αγωνιστικά χωμάτινα τερέν ακούει στο όνομα G 450X. Ακόμα και σε αυτό το μοντέλο, η εταιρεία δεν παρέλειψε να εφαρμόσει πρωτότυπες καινοτομίες.

F 800R

Τιμή: 8.550 ευρώ

Ολόφρεσκο και «καυτό», το μεσαίο naked της BMW καταφέρνει να εντυπωσιάσει. Η εκκεντρική του αισθητική μαγνητίζει, ενώ ο δικύλινδρος κινητήρας του εγγυάται για τη διασκεδαστική πλευρά της μοτοσικλέτας. Αν και πρόκειται για γυμνό μοντέλο, αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρηστικό και στην καθημερινή χρήση. Διαθέτει πλαίσιο διαμάντι και αναρτήσεις που θα αντεπεξέλθουν κάτω από όλες τις συνθήκες.

F 800S/ST

Τιμή: 9.200 / 9.990 ευρώ

Το F 800 S και ST είναι δύο street μοντέλα με ιδιαίτερα μελετημένη φιλοσοφία. Άνετα στην καθημερινή χρήση, αλλά και εκπληκτικά στο ταξίδι, θα ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό. Ο δικύλινδρος κινητήρας και στις δύο μοτοσικλέτες αποδεικνύει τη μεγάλη του αξία, καταφέρνοντας να αποδίδει φιλικά μεν, αλλά όχι ασθενικά. Οι διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων εντοπίζονται στο μεγαλύτερο φέρινγκ της έκδοσης SΤ και στο τιμόνι τύπου κλιπόν στο S.

R 1200 R

Τιμή: 12.650 ευρώ

Μια κλασική, ρετρό, αλλά και δυναμική boxer, που άξια μπορεί να θεωρηθεί απόγονος των R 51. Μεγάλη επιτυχία πρέπει να θεωρείται το μαγικό πάντρεμα των νοσταλγικών γραμμών της με τη σύγχρονη τεχνολογία (βλέπε, Telelever-Duolever).

R 1200 RT

Τιμή: 17.900 ευρώ

Για όσους είναι εθισμένοι με τα ταξίδια και την τραχιά λειτουργία του boxer κινητήρα, η επιλογή είναι μονόδρομος και ακούει στο όνομα R 1200 RT. Μια ώριμη μοτοσικλέτα, με τον κινητήρα της στην καλύτερή του μορφή, που «καταπίνει» χιλιόμετρα για πρωινό.

S 1000 RR

Τιμή: 15.950 ευρώ

H BMW τόλμησε και το αποτέλεσμα την δικαίωσε. Για πολλούς, το S 1000RR αποτελεί ένα από τα καλύτερα superbikes που έχουν παρουσιαστεί ποτέ. Εκκεντρική αισθητική και ουσία συνδυάζονται με έναν πανίσχυρο κινητήρα. Η τεχνολογία που φέρει το S 1000RR και ο χαρακτήρας του είναι που το καθιστούν αποτελεσματικό στην πίστα και διασκεδαστικό στο δρόμο. Η πρώτη ουσιαστική απόπειρα της BMW στα superbikes έστειλε όλους τους υπολοίπους πίσω στα σχεδιαστήρια.

HP2 Sport

Τιμή: 23.500 ευρώ

H HP2 Sport είναι η πιο δυναμική μοτοσικλέτα με κινητήρα boxer. Εξωτική κατασκευή και ακραία χαρακτηριστικά συνδυάζονται μοναδικά, με το μοντέλο να καταφέρνει να ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων superbikes.

Κ 1300 R

Τιμή: 14.550 ευρώ

Το K 1300 R θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ο βασιλιάς της εκκεντρικότητας». Την ιδιόμορφη και επιθετική αισθητική του έρχεται να συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας του. Με απόδοση 173 ίππους δεν θα αφήσει περιθώρια για αμφισβήτηση από κανέναν, ενώ και το σπορτίφ στήσιμο της κατασκευής θα χαρίσει ατελείωτες ώρες διασκέδασης στον αναβάτη.

Κ 1300 GT

Τιμή: 19.350 ευρώ

Το Κ 1300 GT είναι ένας πραγματικός χιλιομετροφάγος. Διαθέτοντας έναν κινητήρα με κορυφαία λειτουργία και απόδοση, καταφέρνει να κινείται με περίσσια ευκολία. Το ιδιόμορφο σύστημα ανάρτησης και διεύθυνσης που φέρει, χαρίζει αξεπέραστη οδική συμπεριφορά και ευκολία στους χειρισμούς. Το GT διακρίνεται για την άνεση που παρέχει, αλλά και για τα αξεσουάρ με τα οποία είναι εξοπλισμένο.

Κ 1300 S

Τιμή: 17.250 ευρώ

Σε μια κατηγορία με καταξιωμένους αντιπάλους, το K 1300 S καταφέρνει να αφήσει το στίγμα του. Έχει σκληρή και κακή όψη, χωρίς όμως αυτό να ισχύει και στον τομέα της άνεσης. Με 175 ίππους και 14 kgm ροπής, ο κινητήρας απαιτεί το σεβασμό του οδηγού και ταιριάζει γάντι σε μια μοτοσικλέτα που κατασκευάστηκε για να πραγματοποιεί ταξίδια… αστρονομικών ταχυτήτων.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ