net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Όρεξη να έχει κανείς και μπορεί να σκεφτεί και να δημιουργήσει τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Για κάθε γούστο

Τα παραπάνω αφορούν στις βασικές αρχές που διέπουν την κατασκευή μιας σέλας και προσαρμογή της στον εκάστοτε αναβάτη. Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλες μορφές εξειδίκευσης. Μια περίπτωση λ.χ. αφορά στη θερμαινόμενη σέλα, όπου κάτω από το εξωτερικό της κάλυμμα τοποθετούνται ειδικά επιθέματα με εσωτερικές αντιστάσεις και συνδέονται με την παροχή ρεύματος της μοτοσικλέτας ώστε με επιλογή του αναβάτη να θερμαίνουν τη σέλα. Μπορεί να τα συναντήσετε ως ενιαία παροχή για όλη τη σέλα ή ως ξεχωριστά συστήματα για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη και συχνάζουν περισσότερο σε ακριβές τουριστικές μοτοσικλέτες. Υπάρχουν ωστόσο και ανεξάρτητοι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν να μετατρέψουν οποιαδήποτε σέλα σε θερμαινόμενη.

Αλλα αξεσουάρ που μπορεί κανείς να προσθέσει σε μια σέλα είναι η πλάτη (sissy bar), κάτι που συναντάμε συχνά σε μοτοσικλέτες custom και chopper, ενώ δε λείπουν και κάποιες πρωτότυπες εφαρμογές, όπως στο BMW R1200C όπου το μονόσελο του συνεπιβάτη αναδιπλώνεται κατά βούληση σε πλάτη του αναβάτη.

Τέλος, όρεξη να έχει κανείς και μπορεί να σκεφτεί και να δημιουργήσει τις δικές του προσωπικές επιλογές, όπως λ.χ. να προσθέσει τσεπάκια στη σέλα του ή να κάνει αισθητικές επεμβάσεις όπως τα κρόσσια, ιδιαίτερα δημοφιλή σε συγκεκριμένους τύπους μοτοσικλετών.

Η ουσία είναι πως η σέλα της μοτοσικλέτας είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλώς ένα "μαξιλαράκι" και η επίδρασή της στην οδήγηση είναι μεγάλη και σημαντική. Πέραν του ότι πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας ως ένα εξάρτημα που απαιτεί κι αυτό την περιοδική του συντήρηση, αξίζει να επενδύσουμε σε μια custom σχεδιασμένη σέλα διότι μπορεί να αλλάξει την εμπειρία οδήγησης προς τα καλύτερο ξοδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα από άλλες μετατροπές, όπως λ.χ. τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ