Pole Position για τον Marc Marquez στη Jerez!

Pole Position για τον Marc Marquez στη Jerez!

- 1:46.773 έγραψε ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
Μαζί του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης οι Marco Bezzecchi και Jorge Martin.
- 3 Ducati στις 3 πρώτες θέσεις.
- O Francesco Bagnaia 7ος.

Ο Marc Marquez επέστρεψε στην κορυφή των κατατακτηρίων για πρώτη φορά από την Πορτογαλίά το 2023 και πήρε την 93η Pole Position της καριέρας του στο Grand Prix της Jerez
Η βροχή είχε κάνει την εμφάνισή της από τις πρώτες πρωϊνές ώρες και ενώ είχε σταματήσει στις δεύτερες κατατακτήριες, δεν υπήρχε στεγνή αγωνιστική γραμμή και έτσι οι αναβάτες βγήκαν στην πίστα με βρόχινα ελαστικά. 
Σε αυτές τις συνθήκες ο Marc Marquez ήταν ανέκαθεν δυνατός και κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:46.773 και πήρε έτσι την πρώτη του Pole Position με την Ducati. Μάλιστα ο Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε δύο γλιστρήματα που κατάφερε να σώσει με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, δείχνοντας έτοιμος για βάθρο - και γιατί όχι και νίκη - στην ισπανική πίστα. 
Μαζί του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης βρίσκονται οι Marco Bezzecchi και Jorge Martin, δημιουργώντας για άλλη μια φορά μια πρώτη σειρά της εκκίνησης γεμάτη από Ducati
Στη δεύτερη σειρά βρίσκεται ο Brad Binder (Red Bull KTM), ο οποίος αναγκάστηκε να περάσει από τις πρώτες κατατακτήριες, ο Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati) και ο Alex Marquez (Gresini Ducati), ενώ πίσω τους θα στηθούν για τους αγώνες της Jerez οι Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo), Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) και Enea Bastianini (Ducati Lenovo). 
Τέλος, η τέταρτη και τελευταία σειρά που καθορίζεται από τις δεύτερες κατατακτήριες αποτελείται από τους Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), Maverick Viñales (Aprilia Racing) και Aleix Espargaro (Aprilia Racing).