Απίστευτη Pole Position για Viñales στο Αμερικανικό Grand Prix

Απίστευτη Pole Position για Viñales στο Αμερικανικό Grand Prix

- Ο πρώτος αναβάτης που σπάει το φράγμα του 2:01.
- Pedro Acosta και Marc Marquez μαζί του στην πρώτη σειρά.
Δύο πτώσεις του Martin τον άφησαν στη δεύτερη σειρά.

Πρώτες Κατατακτήριες

Το τρίτο Grand Prix της σεζόν του 2024 λαμβάνει χώρα στην πίστα Circuit of the Americas, που βρίσκεται στο Austin του Τέξας και οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν σε αυτήν, κυνηγώντας την κατάκτηση της τρίτης Pole Position της χρονιάς. 
Ο Brad Binder (Red Bull KTM) είχε μια πτώση στα πρώτα στάδια των πρώτων κατατακτηρίων, ενώ στις θέσεις πρόκρισης βρέθηκαν οι Alex Marquez (Gresini Ducati) και Alex Rins (Monster Energy Yamaha). Όπως συνήθως στις δοκιμές των MotoGP, ήταν οι τελευταίες επιθέσεις που καθορίζουν την σειρά της πρόκρισης και σε αυτές τις επιθέσεις ήταν ο Jack Miller (Red Bull KTM) που κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, με τον Alex Marquez να προκρίνεται μαζί του. O Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha)  είχε μια πτώση στην πρώτη στροφή κατά την τελευταία του προσπάθεια και δεν κατάφερε να προκριθεί. 

Δεύτερες Κατατακτήριες

Ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), ήταν ταχύτατος την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου, όμως οι κατατακτήριές του ξεκίνησαν με μια πτώση στην 11η στροφή, η οποία όμως δεν προκάλεσε ζημιά στη μοτσουκλέτα, με τον Ισπανό της Ducati να ανεβαίνει και πάλι και να συνεχίζει την επίθεσή του. Λίγα λεπτά μετά ακολούθησε και μια δεύτερη πτώση, αυτή τη φορά στην έξοδο της 18ης στροφής και τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον Martin. 
Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) εν τω μεταξύ είχε καταφέρει να ανέβει στην πρώτη θέση και κατά τις τελικές επιθέσεις έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ, ολοκληρώνοντας τον γύρο του σε 2:00.864, γινόμενος ο πρώτος αναβάτης που σπάει το φράγμα του 2:01 και κατέκτησε την Pole Position
Ένας απίστευτος Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) κατάφερε να κάνει το δεύτερο καλύτερο χρόνο, μπροστά από τον Marc Marquez (Gresini Ducati). Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης βρίσκονται οι Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), Enea Bastianini (Lenovo Ducati) και Jorge Martin, ενώ πίσω τους θα στηθούν οι Aleix Espargaro (Aprilia Racing), Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati) και Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati). 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »