Ιστορική νίκη για τον Viñales στο Grand Prix της Αμερικής!

Ιστορική νίκη για τον Viñales στο Grand Prix της Αμερικής!

- Ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές.
- Πτώση του Marc Marquez από την πρώτη θέση.
Δεύτερο συνεχόμενο βάθρο για τον Pedro Acosta.

Στην πίστα του Austin, o Maverick Viñales (Aprilia Racing) κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος αναβάτης στην εποχή των MotoGP που καταφέρνει να κερδίσει με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές. 
Όμως τα πράγματα δεν φαινόντουσαν καλά για τον Ισπανό στην αρχή του αγώνα, καθώς έκανε μια πολύ κακή εκκίνηση από την Pole Position, καταλήγοντας στην 11η θέση! Ήταν ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) που είχε καταφέρει να στρίψει πρώτος, με τους Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) και Jack Miller (Red Bull KTM) να τον ακολουθούν από κοντά. 
Ο Μartin πέρασε τον Acosta μετά από μερικές προσπάθειες και, βλέποντάς το αυτό, ο Marquez  επιτέθηκε και αυτός στους Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) και Acosta για να ανέβει στη δεύτερη θέση και να μην αφήσει τον Martin να ξεφύγει. 

Πτώση για τον Marc Marquez

Οι μάχες συνεχίζονταν και σε κάθε γύρο, οι 4 πρώτοι κάνανε προσπεράσεις ή απόπειρες προσπεράσεων, χαρίζοντάς μας έναν εκπληκτικό αγώνα. 
Στον 11ο γύρο, ήταν ο Acosta που βρισκόταν στην πρώτη θέση, αλλά ο Marquez του επιτέθηκε και πέρασε μπροστά. Λίγες στιγμές αργότερα όμως, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε από την πρώτη θέση, αφήνοντας τον Acosta και πάλι στην κορυφή. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η ανάκαμψη του Viñales

Ο Acosta είχε κάνει έναν εκπληκτικό αγώνα, όμως δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα του για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Ο Viñales είχε αρχίσει να ανακάμπτει μετά την κακή εκκίνηση και έχοντας έναν τρομερό ρυθμό έφτασε πίσω από τον Ισπανό της GASGAS, τον οποίο κατάφερε να περάσει στα τελειώματα του αγώνα και να ανοίξει τη διαφορά στο μισό δευτερόλεπτο. Θα περνούσε τελικά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, γράφοντας ιστορία ως ο μοναδικός αναβάτης στην εποχή των MotoGP που κερδίζει με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές (είχε ήδη κερδίσει με Suzuki και Yamaha).

Η πρώτη δεκάδα

Πιο πίσω, ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati) και ο Jorge Martin δίνανε τη μάχη τους για την τρίτη θέση, με τον Ιταλό να περνάει τον Ισπανό στα τελευταία στάδια και να συμπληρώνει το βάθρο. 
O περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Bagnaia τερμάτισε στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati). Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Aleix Espargaro (Aprilia Racing), Marco Bezzecchi (VR46 Ducati), Brad Binder (Red Bull KTM) και Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia).