Μοτοσυκλέτα που δεν περνάει ΚΤΕΟ; 400 ευρώ πρόστιμο

Μοτοσυκλέτα που δεν περνάει ΚΤΕΟ; 400 ευρώ πρόστιμο

Ο τακτικός τεχνικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός. Δες αναλυτικά τα πρόστιμα και πώς μπορείς να τα αποφύγεις.

Ο υποχρεωτικός τεχνικός έλεγχος για δίκυκλα από 50 κυβικά και πάνω ξεκίνησε στις αρχές του 2011 και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος όλα τα δίκυκλα οχήματα οφείλουν να περάσουν έλεγχο ΚΤΕΟ 4 χρόνια μετά την αγορά τους ως καινούργια και έκτοτε κάθε 2 χρόνια. Εξαίρεση αποτελούν τα εκπαιδευτικά οχήματα που υπόκεινται σε ετήσιο περιοδικό έλεγχο. Σε περίπτωση που στη μοτοσυκλέτα σας διαπιστωθούν σοβαρές ελλείψεις και χρειάζεται επισκευές έχετε στην διάθεση σας 20 ημέρες για τον επανέλεγχο και την έκδοση του δελτίου τεχνικού ελέγχου, ενώ ο τεχνικός διευθυντής του Μr. ΚΤΕΟ μπορεί να σας δώσει 10 ημέρες επιπλέον σε περιπτώσεις που χρειαστούν εκτεταμένες επισκευές.
 

Όμως, όσα δίκυκλα δεν έχουν πραγματοποιήσει τεχνικό έλεγχο στη περίοδο που ορίζει το πρόγραμμα πρόσκλησης, τότε όταν προσκομίζονται για έλεγχο ή επανέλεγχο στο ΚΤΕΟ, ο ιδιοκτήτης θα επιβαρύνεται με πρόστιμο. Μάλιστα, το ποσό των παραβόλων αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που έχουν περάσει. Πιο συγκεκριμένα:

  • Έως 30 ημέρες 10 ευρώ
  • Από 30 ημέρες έως 6 μήνες: 20 ευρώ
  • Ανω των 6 μηνών: 41 ευρώ
Τα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνουν το κόστος του ελέγχου και καταβάλλονται εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), αλλά για τη δική σας διευκόλυνση, τα Mr. ΚΤΕΟ μπορούν να αναλάβουν την έκδοσή τους προσαυξανόμενα με διαχειριστικό κόστος.
Αν σε έλεγχο της τροχαίας διαπιστωθεί ότι η μοτοσυκλέτα δεν έχει περάσει ποτέ από τεχνικό έλεγχο, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το άρθρο 86 του K.O.K. είναι 400 ευρώ.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Για να αποφύγεις τα έξοδα δεν έχεις παρά να κλείσεις ραντεβού για τεχνικό έλεγχο στα Mr. ΚΤΕΟ συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στο www.mrkteo.gr ή τηλεφωνώντας στο 10300. Επίσης, η υπηρεσία αυτόματης υπενθύμισης ελέγχου των Mr. KTEO σε απαλλάσσει από το άγχος του να ξεχάσεις την ημερομηνία ελέγχου και να βρεθείς αντιμέτωπος με πρόστιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα απαραίτητα στοιχεία στην ηλεκτρονική φόρμα και όταν έρθει η ώρα του ελέγχου θα ειδοποιηθείς έγκαιρα με email, SMS ή τηλεφωνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.mrkteo.gr

Καταστήματα που εξυπηρετούν δίκυκλα:

  • Ρέντης
  • Αγ. Ανάργυροι
  • Ασπρόπυργος
  • Μοσχάτο 
  • Θεσσαλονίκη