Νέο ρεκόρ και Pole Position για τον Jorge Martin στο Qatar

Νέο ρεκόρ και Pole Position για τον Jorge Martin στο Qatar

- Σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:50.798.
- Aleix Espargaro και Enea Bastianini μαζί του στην 1η σειρά.
- O Marc Marquez στην 6η θέση, ο Pedro Acosta στην 8η.
- Μόνο ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες στις 4 πρώτες σειρές εκκίνησης.

Οι πρώτες κατατακτήριες της χρονιάς ξεκίνησαν για τα MotoGP στην πίστα Lusail του Qatar. Mε πολλές μεταγραφές να έχουν πραγματοποιηθεί υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για το πως θα κινηθούν οι αναβάτες με τις νέες τους μοτοσυκλέτες και φυσικά ποιός θα έπαιρνε την πρώτη pole position της χρονιάς. 

Πρώτες Κατατακτήριες

Στις πρώτες κατατακτήριες, το 1-2 έκαναν αρχικά οι αναβάτες της Trackhouse Aprilia, Raul Fernandez και Miguel Oliveira, πριν βρεθεί ανάμεσά τους ο Marco Bezzecchi (VR46 Ducati). 
Στις δεύτερες εξόδους (αφού οι αναβάτες έβαλαν ένα νέο σετ μαλακών ελαστικών) ο Raul Fernandez συνέχισε να είναι ταχύτατος και αν και δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του λόγω ενός γλιστρήματος, παρέμεινε στην πρώτη θέση, καθώς κανένας αναβάτης δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει. Όσο για τη δεύτερη θέση πρόκρισης, αυτή πέρασε από τον Oliveira στα χέρια του Johann Zarco (LCR Honda) και φαινόταν ότι ο Γάλλος θα κατάφερνε να βάλει μια Honda στις δεύτερες κατατακτήριες. Δυστυχώς για αυτόν όμως, ο Jack Miller (Red Bull KTM) επιτέθηκε στον τελευταίο του γύρο και κατάφερε να του "κλέψει" την πρόκριση μέσα από τα χέρια. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεύτερες Κατατακτήριες

Στις δεύτερες κατατακτήριες, ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) μπήκε με κέφια και από τα πρώτα περάσματα έγραψε ένα εκπληκτικό 1:50.789, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ γύρου και κανείς άλλος αναβάτης δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει. Μάλιστα ο Ισπανός ήταν έτοιμος να κατεβάσει ακόμα περισσότερο τον χρόνο του στην τελευταία του προσπάθεια, όμως μια πτώση του Brad Binder έβγαλε τις κίτρινες σημαίες, που ακυρώσαν τον γύρο του. Η πρώτη Pole position της χρονιάς λοιπόν πήγε στα χέρια του αναβάτη που τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα πέρυσι. 
Πιο κοντά του έφτασε ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati). Στη δεύτερη σειρά, βρίσκουμε τους Brad Binder (Red Bull KTM), Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) και Marc Marquez (Gresini Ducati), ενώ πίσω τους θα παραταχθούν οι Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati), Pedro Acosta (Tech 3 GASGAS) και Alex Marquez (Gresini Ducati). Τέλος, η 4η σειρά αποτελείται από τους Maverick Viñales (Aprilia Racing), Jack Miller (Red Bull KTM) και Raul Fernandez (Trackhouse Aprilia).