Φρένα

    Η βελτίωση των φρένων είναι ο πρώτος τομέας που θα μας απασχολήσει σε περίπτωση που φτάσει η ώρα να αλλάξουμε τακάκια. Η εύκολη λύση είναι να αγοράσουμε ένα προβλεπόμενο σετ τακάκια και με λίγα λεφτά να λύσουμε το ζήτημα της σωστής πέδησης. Από την άλλη όμως, μπορούμε να επιλέξουμε μια οικονομική και εύκολη λύση για τη βελτιστοποίηση της πέδησης. Τα σωληνάκια υψηλής πίεσης και ένα καλύτερο σε προδιαγραφές σετ τακάκια σε συνδυασμό με υγρά φρένων είναι ικανά να αποτελέσουν μια πολύ αποτελεσματική λύση.

    Αν αναρωτηθείτε γιατί χρειάζονται αλλαγή τα σωληνάκια υδραυλικής πίεσης, σκεφτείτε τον απλό κανόνα της φυσικής. Τα υγρά είναι ασυμπίεστα, οπότε σε μια κατηφορική διαδρομή, όπου θα ζητήσουμε το κάτι παραπάνω από το σύστημα πέδησης, αυτά θα ζεσταθούνε και το σωληνάκι υδραυλικής πίεσης που είναι κατασκευασμένο από ελαστικό θα μαλακώσει, θα πρηστεί και στο τέλος η μανέτα θα αποκτήσει μια αίσθηση σπογγώδη που μόνο ασφάλεια δε θα απορρέει. Σε περίπτωση που αυτό όμως ανήκει στην κατηγορία υψηλής πίεσης, το παραπάνω φαινόμενο δε θα κάνει την εμφάνισή του.

    Η παραπάνω κίνηση σε συνδυασμό με ένα καλό σετ τακάκια θα μας προσφέρει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να πληρούν τις προδιαγραφές και κυρίως να προέρχονται από εταιρία με αρκετή τεχνογνωσία στο χώρο. Τα περιθώρια βελτίωσης στον τομέα είναι άπειρα και μπορεί να περιλαμβάνουν αντικατάσταση δισκόπλακας, δαγκάνας ακόμα και αντλίας φρένων, αλλά στην παρούσα φάση ξεφεύγει από τους αντικειμενικούς μας σκοπούς.