Αναρτήσεις

    Όλες οι σύγχρονες μοτοσικλέτες διαθέτουν ικανότατες αναρτήσεις με πολύ καλά γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά και εκεί υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης. Ο συγκεκριμένος τομέας αφορά ίσως περισσότερο στους αναβάτες που αγοράζουν μια μεταχειρισμένη μοτοσικλέτα με αρκετά χιλιόμετρα στις ρόδες της, όπου ο προηγούμενος χρήστης δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με το θέμα των αναρτήσεων, κυρίως γιατί δεν είναι τόσο αναλώσιμες όσο τα λιπαντικά, τα φρένα ή τα λάστιχα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να αγνοηθούν.
     
     
    Η ανάρτηση δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο δείχνει (τουλάχιστον για καθημερινή χρήση) αλλά θέλει σωστές επιλογές και πολλές προσπάθειες για τη βέλτιστη ρύθμισή της. Σκεφτείτε πως μπαίνουν όροι όπως στήσιμο ελατηρίων, προφορτίσεις και αποσβέσεις και σίγουρα ο μέσος αναβάτης δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένος με αυτούς. Στην επιλογή, λοιπόν, μιας aftermarket ανάρτησης βασικό ρόλο παίζει ο προσδιορισμός των αναγκών μας και του τομέα όπου πάσχει, κατά την άποψή μας, η ανάρτηση του κατασκευαστή.

    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το όνομα της εταιρίας που κατασκευάζει αμορτισέρ, π.χ. αν αυτό που προσφέρει δεν ανταποκρίνεται στις προσωπικές μας επιθυμίες και κυρίως δεν πρέπει να εμπιστευτούμε ανθρώπους που δεν έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία να επέμβουν στο σύστημα ανάρτησης (το παραπάνω δεν είναι μομφή, για να μην παρεξηγηθούμε).