net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

"Βόμβα" στην κατηγορία ετοιμάζει η Honda!

Το "επίμαχο" σχέδιο!

Nεο Superbike με V4!!

H Honda βρίσκεται, από ότι φαίνεται, σε μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο! Αυτή την φορά παρουσιάστηκαν σχέδια ενός νέου superbike, στο οποίο διακρίνεται ξεκάθαρα ο V κινητήρας του!

 
Πολλές φήμες είχαν ακουστεί κατά καιρούς για ένα νέο V4 superbike από την Honda, να που τελικά μάλλον γίνονται πραγματικότητα. Μόλις κατατέθηκαν επίσημα σχέδια προς κατοχύρωση πατέντας από την Ιαπωνική εταιρεία, στα οποία βλέπουμε τις πολλές ομοιότητες της νέας μοτοσικλέτας με την εξωτική, περιορισμένης παραγωγής RC213V-S, αλλά και πολλά νέα στοιχεία που πιθανότατα θα φέρει το νέο μοντέλο! 

Φαίνεται λοιπόν ότι το πλάνο της Honda για επίθεση στην κατηγορία των supersport με 3 νέα μοντέλα συνεχίζεται, και μετά την παρουσίαση του απλησίαστου RCV213V-S, έρχεται και αυτό το μοντέλο, που πιθανότατα θα ονομάζεται RVF1000 και θα είναι ένα "σκαλοπάτι πιο κάτω", όπως είχαμε ξαναγράψει και στο παρελθόν σχετικά. 

Σε αυτά τα σχέδια, βλέπουμε νέες εισαγωγές καθώς και φιλτροκούτι, που φιλοξενείται ανάμεσα στις δύο κεφαλές του V κινητήρα. Επειδή τα συγκεκριμένα σχέδια οφείλουν να είναι ιδιαίτερα ακριβή, διότι θα απεικονίσουν την τελική τοποθέτηση των εξαρτημάτων της εισαγωγής αέρα στη μοτοσικλέτα, μπορούμε να πούμε με αρκετή σιγουριά ότι η καινούργια μοτοσικλέτα θα έχει ακριβώς αυτή την εμφάνιση, και ότι τα συγκεκριμένα τμήματά της έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για αυτήν! 

Σε μια δεύτερη ματιά στα σχέδια, παρατηρούμε και τα σημεία στα οποία η νέα μοτό διαφοροποιείται από την RC213V-S, παρά τις έντονες ομοιότητές τους. Για παράδειγμα, το σχέδιο απεικονίζει ένα διαφορετικό, λειτουργικό εμπρός φτερό, προοριζόμενο για χρήση σε μια μοτό δρόμου, ενώ επιπρόσθετα διακρίνουμε ένα μεγάλο εμπρός φωτιστικό σώμα, ξεκάθαρα με πρόθεση για χρήση σε κυκλοφορία. Η εξάτμιση φαίνεται ότι θα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της μοτοσικλέτας,  ενώ βλέπουμε ότι η νέα μοτό θα διαθέτει μια κανονική σέλα, σε αντίθεση με την μετά βίας υπαρκτή σέλα του RCV. 

Με αυτή την εκρηκτική είδηση φαίνεται ότι η Honda ετοιμάζει το νέο της μοντέλο στοχεύοντας στις απόλυτες επιδόσεις, φτάνοντας σχεδόν σε επίπεδο World Superbike! Το νέο αυτό μοντέλο θα αποτελέσει αντίπαλο των κορυφαίων μοντέλων των υπολοίπων κατασκευαστών, όπως για παράδειγμα το Yamaha R1M και το Kawasaki ΖΧ-10R,όπως και του Suzuki GSX-R 1000. 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ