Κατασκοπικές φωτογραφίες μιας νέας Triumph Daytona

Κατασκοπικές φωτογραφίες μιας νέας Triumph Daytona

Οι πρώτες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν και δείχνουν ότι μια νέα έκδοση της διάσημης sport μοτοσυκλέτας της Triumph σύντομα θα είναι κοντά μας. Σας έλειψε η Daytona;

H Triumph Daytona είναι μια μοτοσυκλέτα με πολύ μεγάλη ιστορία. Οι πρώτες Daytona (τότε 500cc) εμφανίστηκαν το 1966 και παράγονταν μέχρι το 1970. Στην "σύγχρονη" εποχή η Daytona επανεμφανίστηκε το 1992 και έκτοτε παράγεται σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις και γενιές (με τελευταία την περιορισμένης έκδοσης Triumph Daytona Moto2 765 που κυκλοφόρησε το 2019) και στη χώρα μας η βερσιόν που προκάλεσε αίσθηση ήταν η Daytona 675 που παρήχθη το 2006 και το 2007.

Τώρα η Triumph αποφάσισε να δώσει συνέχεια στο θρυλικό όνομα και οι πρώτες κατασκοπικές φωτογραφίες μιας νέας Triumph Daytona 660 κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Όπως καταλαβαίνετε και από το όνομα, η νέα μοτοσυκλέτα βασίζεται στoν ίδιο κινητήρα και πλατφόρμα με την Trident 660 και την Tiger Sport 660, ο οποίος αποδίδει 81 ίππους στις 10.250 σ.α.λ. και 63,9 Nm ροπής στις 6.250 σ.α.λ.



Όπως φαίνεται, η Daytona 660 μοιράζεται και άλλα κοινά στοιχεία με τα αδερφάκια της, όπως την εξάτμιση, τους 17" αλουμινένιους τροχούς, το ανεστρεμμένο ψαλίδι 41 χιλ. της Showa μπροστά και το μονοσόκ αμορτισέρ της Showa πίσω



Τα φέρινγκ και η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας μοιάζουν να είναι η λογική και φυσική συνέχεια από την τελευταία Daytona, ενώ η θέση οδήγησης μοιάζει πιο όρθια και όχι τόσο "επιθετική". Όσο για το βάρος, εφόσον βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τις Trident 660 και Tiger Sport 660 περιμένουμε κάτι ανάμεσα σε αυτά τα 2 μοντέλα, δηλαδή κάτι ανάμεσα σε 189 και 206 κιλά (πλήρης υγρών). 



Από άποψη τιμής επίσης είναι λογικό να αναμένουμε κάτι ανάμεσα στα προηγούμενα 2 μοντέλα (πιο κοντά στο Tiger Sport), αλλά μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση και παρουσίαση από την Triumph μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Η νέα Daytona είναι καθ`οδόν.