EICMA 2023: Vespa Primavera & Sprint S
EICMA 2023: Vespa Primavera & Sprint S
  • EICMA 2023: Vespa Primavera & Sprint S
  • EICMA 2023: Vespa Primavera & Sprint S

EICMA 2023: Vespa Primavera & Sprint S

Η αειθαλής Vespa ανανεώνεται σχεδιαστικά για το 2024, ενώ αναβαθμίζεται σε επίπεδο εξοπλισμού αλλά και κινητήρων με την έλευση και ηλεκτρικών επιλογών.

Η αισθητική και τεχνολογική αναβάθμιση της Vespa Primavera για το 2024 είναι γεγονός, ενώ το ίδιο στιλιστικό και εξοπλιστικό μονοπάτι ακολουθεί και η Sprint S. Και στα δύο μοντέλα έχει επανασχεδιαστεί ο χώρος του τιμονιού μπροστά από τον αναβάτη, τόσο σε σχήμα όσο και σε λεπτομέρειες αφού ακόμα και οι διακόπτες είναι νέοι. Επιπρόσθετα η έκδοση Primavera Tech φέρει επιλογέα εκκίνησης έναντι της παραδοσιακής μίζας λόγω του keyless συστήματος.

Οι τροχοί είναι επίσης νέοι, με 5-μπρατση σχεδίαση στην Primavera και 6-μπρατσο σπειροειδές μοτίβο στην περίπτωση της Sprint S. Οι υπόλοιπες στιλιστικές αλλαγές αφορούν το διακοσμητικό στο εμπρός φτερό –μόνο για την Primavera- και τα τελειώματα στην γραβάτα, ενώ η σέλα χρησιμοποιεί νέα υλικά.

Τα δύο μοντέλα έχουν αναβαθμιστεί και σε τεχνολογικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, η οθόνη οργάνων έχει αντικατασταθεί από μια LCD 3 ιντσών με συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών ενδείξεων. Υπάρχει η δυνατότητα συνδεσιμότητας με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA για επικοινωνία με smartphone.

Η πιο «πλούσια» έκδοση Primavera Tech εξοπλίζεται με νέα έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών που πέρα από τις υπόλοιπες λειτουργίες για τη διαδρομή και την κατάσταση του οχήματος, επιτρέπει τη διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων, μουσικής και πλοήγησης. Επίσης, Vespa Primavera και Sprint S έρχονται με Full LED φωτισμό, με τα φωτιστικά σώματα και τα φλας να είναι ενσωματωμένα στα πλαστικά για πιο καθαρές γραμμές.

Οι διαθέσιμες επιλογές σε κινητήρες  βενζίνης  είναι 50, 125, και 150 κυβικά, όλοι εναρμονισμένοι με τις Euro5+ προδιαγραφές. Παράλληλα για το 2024, έχουμε την προσθήκη ηλεκτροκινητήρα με τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί και στην Vespa Elettrica και δύο εκδόσεις. Μια με τελική 45χλμ./ώρα για οδήγηση με δίπλωμα ΑΜ και μια δεύτερη μόνο για την Primavera Tech με τελική 70χλμ./ώρα. Και τα δύο μοντέλα επωφελούνται από την καινοτομία της Vespa με την προσθαφαιρούμενη μπαταρία για εύκολη φόρτιση στο σπίτι ή στο γραφείο.