net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο Kawasaki ZX-6R για το 2007

Ένα μόνο ΖX-6 R θα παραμείνει στην γκάμα της Kawasaki, μετά την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει το 636. Η νέα μοτοσικλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί στην διεθνή έκθεση της Κολωνίας τον προσεχή Οκτώβριο και θα εμφανιστεί αρκετά ανανεωμένη σχεδιαστικά και όχι μόνο…

 
Η νέα μοτοσικλέτα σχεδιάστηκε από την ομάδα της Kawasaki Power Performance και κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά του θα το εντοπίζει κανείς κυρίως μέσα στις πίστες, μαζί με όλα τα τελευταία supersport μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει τώρα τελευταία… ίσως και περισσότερο.

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που έδωσε η Kawasaki στα μέσα ενημέρωσης είναι πως ο αναβάτης που επέβλεπε την εξέλιξη της μοτοσικλέτας ήταν πρώην οδηγός του πρωταθλήματος GP 125 και υποστηρίζει πως η νέα μοτοσικλέτα διαθέτει νέες προοπτικές στις στροφές που ήταν άγνωστες στη μεσαία τάξη.

Όπως έκανε και η Honda με το νέο CBR600RR, έτσι και η Kawasaki ξεκίνησε από την «καρδιά» του ZX-6R: τον κινητήρα, ο οποίος δεν είναι απλά μια μικρότερη έκδοση του παλιού αλλά εξελίχθηκε ολοκληρωτικά δίνοντας βάση στις επιδόσεις του στη ροπή στις μεσαίες στροφές εξακολουθώντας να παρέχει πολύ καλό χειρισμό στην επιτάχυνση.
Οι μηχανικοί της Kawasaki με τη βοήθεια ηλεκτρονικής ανάλυσης της ροής των καυσίμων έχουν σχεδιάσει με ακρίβεια τους αυλούς εισαγωγής ενώ με την ίδια τεχνική έχουν τροφοδοτήσει τον κινητήρα με εσωτερικά «μονοπάτια» εισαγωγής αέρα για να αυξήσει την ψύξη του κινητήρα, ειδικά σε τέτοιες μοτοσικλέτες.

Το πιο αεροδυναμικό Ninja το χαρακτηρίζει η εταιρία, με νέους μπροστινούς προβολείς αλλά και ανανεωμένους αεραγωγούς. Η θέση οδήγησης του αναβάτη είναι αρκετά επιθετική ενώ το ρεζερβουάρ έχει «αδυνατίσει» έτσι ώστε ο οδηγός να έχει ευκολότερο κράτημα πάνω στη μοτοσικλέτα.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ