net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Γυμνά στο Moto Τρίτη!

Όχι, δεν μετατραπήκαμε ξαφνικά σε περιοδικό ακατάλληλο για ανηλίκους, αν και το αγοραστικό που παρουσιάζουμε στο τεύχος Νο9 είναι σίγουρα αρκούντως...αντρικό! Συγκεντρώσαμε τα naked 1000(+) που έχουμε οδηγήσει και φτιάξαμε ένα οδηγό για τους επίδοξους street fighters.

 
Φαντάζει ειρωνικό, αλλά το σχεδιαστικό αρχέτυπο το οποίο αποτέλεσε βάση για την εξέλιξη όλων των κατηγοριών και των υποκατηγοριών των μοτοσικλετών που γνωρίζουμε σήμερα, παρουσιάζεται ως νέα η νέα τάση τα τελευταία χρόνια!
Κάποτε όλες οι μοτοσικλέτες ήταν…μοτοσικλέτες, δηλαδή δύο τροχοί, ένα κινητήρας και ένα ρεζερβουάρ, ενώ οι εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα χαρακτηρίζονταν ως «ντυμένες», «τουριστικές» κ.τ.λ.

Στην εποχή μας με την απόλυτη εξειδίκευση, χρειάστηκε να εφεύρουμε τον όρο naked ώστε να περιγράψουμε τα δίκυκλα που βρίσκονται πιο κοντά από όλα στις βασικές αρχές του μοτοσικλετισμού. Μπέρδεμα ε;
Όπως και να έχει, οι naked (ή γυμνές αν προτιμάτε) μοτοσικλέτες έχουν επιστρέψει δυναμικά στην αγορά, κερδίζοντας την προτίμηση όλο και πιο πολλών αναβατών που επιθυμούν αγνή αίσθηση, αλλά όχι απαραίτητα εξειδίκευση.

Σε αυτούς του αναβάτες λοιπόν απευθύνεται ο οδηγός αγοράς των naked 1000(+) που παρουσιάζουμε στο τεύχος Νο9 του Moto Τρίτη ο οποίος περιλαμβάνει τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμές και τις εντυπώσεις μας από τις δοκιμές των:

Aprilia Tuno 1000R
BMW K1200R (ABS)
Kawasaki 1000
KTM Super Duke 990
Moto Guzzi Griso 1100
Suzuki B-King
Yamaha FZ1 (ABS)

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ