net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H πρώτη supersport παραγωγής με ABS

Παρ όλο που το ABS εφαρμόζεται όλο και πιο συχνά σε μοτοσικλέτες και scooter, η supersport κατηγορία αντιστεκόταν σθεναρά, χωρίς να υπάρχει κάποιο μοντέλο που να φέρει στο standard ή στον προαιρετικό εξοπλισμό του τέτοιου είδος σύστημα. Μέχρι πρότινος βέβαια…

 
Η Honda αποτελεί τον πρώτο κατασκευαστή που παρουσιάζει μια supersport μοτοσικλέτα εξοπλισμένη με ABS και αυτή δεν είναι άλλη από τη CBR600RR. Φυσικά δεν πρόκειται για ένα απλό σύστημα, αλλά για μια εφαρμογή που συγκεντρώνει υψηλή τεχνολογία προκειμένου να αντεπεξέλθεί σε έναν δύσκολο και απαιτητικό ρόλο.

Το νέο brake-by-wire ABS της Honda, συνδυάζει την λειτουργία και τα πλεονεκτήματα του ABS και του CBS (συνδυασμένα φρένα), ενώ ο έλεγχoς επαφίεται εξ ολοκλήρου σε μια κεντρική υπολογιστική μονάδα.

Η κομβική CPU του συστήματος λαμβάνει και επεξεργάζεται δεδομένα που αφορούν στην πίεση που ασκεί ο αναβάτης στην μανέτα και στο λεβιέ των φρένων και στην συνέχεια υπολογίζει τον ακριβή καταμερισμό της δύναμης πέδησης στον εμπρός και τον πίσω τροχό αντιστοίχως.

Η ρύθμιση των συνισταμένων λειτουργίας του νέου combined ABS είναι μεταβαλλόμενη και αποσκοπεί στο να παρέχει φρενάρισμα ακρίβειας χωρίς να παρεμβάλλεται άσκοπα ή να διαταράσσει την ισορροπία του συνόλου. Για αυτό τον λόγο, το σύστημα ενεργοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που πραγματικά είναι αναγκαίο, ενώ ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνει είναι «διακριτικός» και ομαλός.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του CBR600RR με το σύστημα Combined ABS, καθώς και αν θα υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του από τον αναβάτη

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ