net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Tα CBR του 2009

Παρουσιάστηκαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες των νέων CBR 600 & 1000RR του 2009. Η σημαντικότερη προσθήκη και στα δύο supersport της Honda αποτελεί η τοποθέτηση (κατ επιλογή) συστήματος ABS, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία μοτοσικλετών.

 
Το να τοπoθετήσεις σε ένα supersport ABS, διαφέρει κατά πολύ από τις μέχρι τώρα εφαρμογές του συστήματος σε μοτοσικλέτες touring, on-off, all-round κ.τ.λ. Σε αυτή την κατηγορία ο σκοπός είναι η απόλυτη οδική συμπεριφορά και για αυτόν τον λόγό η Honda παρουσίασε την πιο εξελιγμένη μέχρι στιγμής μονάδα ABS (C-ABS) με τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να ανταποκριθεί στον «δύσκολο» αυτό ρόλο.

Σύμφωνα με την Honda, το C-ABS που τοποθετείτε στα CBR επεμβαίνει μόνο όταν είμαι πραγματικά αναγκαίο, αφήνοντας τον παράγοντα «πέδηση» κυριολεκτικά στο χέρι (…και το πόδι) του οδηγού, χωρίς να επηρεάζει την συμπεριφορά της μοτοσικλέτας. Ακόμα και στις περιπτώσεις ενεργοποίησης, το σύστημα αυξομειώνει αυτόματα τα ποσοστά πέδησης στο μπροστινό και πίσω τροχό, προκειμένου η παρέμβαση του να είναι διακριτική και αποτελεσματική.

Εκτός του C-ABS , οι περισσότερες αλλαγές παρατηρούνται στο CBR600RR, όπως η ρύθμιση του κινητήρα για καλύτερη απόδοση στο χαμηλό φάσμα στροφών λειτουργίας, η τοποθέτηση ακτινικών monoblock δαγκάνων στα μπροστινά φρένα και μερική επανασχεδίαση του fairing προκειμένου να βλετιωθεί η αεροδυναμική και να μειωθεί ο θόρυβος στις υψηλές ταχύτητες.

Το CBR1000RR, όντας πολύ «φρεσκο» στην αγορά, δεν έχει δεχθεί αλλαγές και εκτός από τους νέους χρωματισμούς, νέο αποτελούν τα πολυπληθή αξεσουάρ που διαθέτει η Honda για το συγκεκριμένο μοντέλο.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ