net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα Kawasaki του 2009

Οι πρώτες φωτογραφίες από την γκάμα της Kawasaki για το 2009 είναι γεγονός! Οι «πράσινοι» δεν έχουν δώσει ακόμη στην δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων, ωστόσο αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του νέου ZX-6R, αφού έχει σημειωθεί μεγάλη «διαρροή» πληροφοριών.

 
Καθ΄ όλα έτοιμη για τις εκθέσεις της Κολωνίας και του Μιλάνο η Kawasaki, έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα μοντέλα δρόμου του 2009. Ελλείψει περισσότερων πληροφοριών, αρκούμαστε προς το παρών στην παράθεση των νέων χρωμάτων και χρωματικών συνδυασμών για κάθε μοντέλο:

GTR 1400 – Μπλε σκούρο

ZX10-R – Λευκό

Z1000 – Μαύρο, διχρωμία λευκού / μαύρου, διχρωμία μεταλλικού πορτοκαλί / μαύρου

Z750 - Διχρωμία πράσινου / μαύρου

ER-6n & f – Μεταλλικό μπλε, λευκό και μία πιο σκούρα απόχρωση του πορτοκαλί

Στα ER (f & n) έχουν σημειωθεί κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές, οι οποίες στην περίπτωση του f αφορούν στην ολική επανασχεδίαση του fairing. Νέος είναι ο πίνακας οργάνων και στις δύο εκδόσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινητήρας των 09’ μοντέλων έχει βελτιώσει την απόδοση του στην χαμηλομεσαία περιοχή των στροφών λειτουργίας του.

Οι πληροφορίες είναι ακόμη περισσότερες για το ZX-6R, του οποίο η ανανέωση ήταν επιτακτική προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό στην κατηγορία – «φωτιά» των 600 supersport. Εκτός από την νέα σχεδίαση, ο κινητήρας ρυθμίστηκε εκ νέου προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση του χαμηλά, ενώ απέκτησε καπάκια μαγνησίου. Η…κλασσική δίαιτα στην οποία υπόκεινται τα SS, ήταν ιδιαίτερα αποδοτική στην περίπτωση του ZX-6R 09’, αφού γίνεται λόγος για απώλεια 10 κιλών σε σχέση με το παλιότερο μοντέλο.

Νέες προσθήκες αποτελούν επίσης ο μονόδρομος συμπλέκτης, το αφαιρούμενο κιβώτιο τύπου «κασέτας», το σύστημα εξαγωγής (τελικό & λαιμοί) και το αλουμινένιο υποποπλαίσιο δύο τμημάτων. Το πλαίσιο καθώς και το ψαλίδι είναι πλέον πιο στιβαρά και άκαμπτα, το μπροστινό υπογράφει η Showa με ένα νέας τεχνολογίας USD πιρούνι BPF, ενώ πίσω παραμένει η διάταξη και το αμορτισέρ του 08’ μοντέλου.

Σε ότι αφορά στα φρένα, δυο δίσκοι διαμέτρου 300χιλ. συνεργάζονται με τετραπίστονες δαγκάνες ακτινικής διάταξης μπροστά και πίσω τοποθετείτε δίσκος διαμέτρου 220 χιλ. με μονή δαγκάνα. Τέλος, η μοτοσικλέτα φέρει στον standard εξοπλισμό της, σταμπιλιζατέρ της Ohlins.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ