net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ανακατατάξεις στα μονοκύλινδρα on-off 650

Η επανα-παρουσίαση του F 650GS ως G 650GS από τη BMW, αλλάζει τις ισορροπίες σε μια κατηγορία που πλέον διακρίνεται για τη «πολυφωνία» και τον «πλουραλισμό» των μοντέλων της. Ποιοι είναι λοιπόν οι βασικοί ανταγωνιστές του BMW και τι προσφέρουν ως δέλεαρ;

 
Aprilia Pegaso 650 Trail

+: Ευελιξία, άνεση, κινητήρας
-: Μικρή διαδρομή αναρτήσεων

Το μονοκύλινδρο on-off της Aprilia κατάφερε να ξεχωρίσει νωρίς μιας και διαθέτει ιταλική φινέτσα αλλά ιαπωνική λειτουργία. Ο κινητήρας του είναι όμοιος με εκείνον που διαθέτουν και τα ΧΤ, Tenere, δοκιμασμένος για την αξιοπιστία και την απροβλημάτιστη λειτουργία του. To trail με τον πολυμορφικό χαρακτήρας του, μπορεί να νιώσει άνετα παντού! Μπορεί να κινηθεί με ευκολία στην πόλη, χάρη στον μικρό του όγκο, με άνεση στο ταξίδι, χάρη στη ρυθμιζόμενη ζελατίνα του, και με αξιώσεις στο χώμα, χάρη στον μονοκύλινδρο κινητήρα του.

BMW G 650 Xcountry

+: Απόδοση κινητήρα, άνεση
-: Αίσθηση πίσω φρένου

H BMW το χαρακτηρίζει Scrambler, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια κατηγορία που «άνθισε» στη δεκαετία του ’60 και αποτελούταν από μοτοσικλέτες δρόμου μεταποιημένες κατάλληλα για χωμάτινη χρήση. Ok, το Xcountry δεν έχει κανένα κοινό με τις κλασικές μοτοσικλέτες Scrambler, αλλά αποτελεί έναν σύγχρονο απόγονο της κατηγορίας που καταφέρνει να εντυπωσιάζει σε κάθε ευκαιρία.

Yamaha XT 660R

+: Επιδόσεις, τιμή
-: Οι τεράστιες εξατμίσεις

Το ΧΤ αποτελεί σίγουρα μια μοτοσικλέτα με ιδιαίτερα «βαρύ» όνομα μεταξύ των μονοκύλινδρων, μοτοσικλετών. Φυσικά εκτός από δημοφιλές αποτελεί και ένα άξιο ανταγωνιστή στη δύσκολη κατηγορία των μεσαίων on-off. Τα χαρακτηριστικά του, οι επιδόσεις και ο χαρακτήρας του είναι τα στοιχεία που το έχουν κάνει best seller. Ο κινητήρας του XT και μετά την εκ βάθρων ανανέωση που δέχτηκε το μοντέλο έγινε ιδιαίτερα σύγχρονος. Το υγρό στοιχείο φροντίζει πλέον την ψύξη του ενώ την τροφοδοσία έχει αναλάβει ο ψεκασμός.

Yamaha XT 660Z Tenere

+: Πολυμορφικός χαρακτήρας, άνεση στο χώμα
-: Αστάθεια σε υψηλές ταχύτητες, άνεση συνεπιβάτη

Η αναβίωση του θρυλικού Tenere είναι γεγονός εδώ και δύο χρόνια. Οι πρόγονοι αυτού του μοντέλου είχαν ταξιδέψει όσο ελάχιστες μοτοσικλέτες στα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη του κόσμου και το σύγχρονο Tenere φιλοδοξεί να αποτελέσει το συνεχιστή αυτής της παράδοσης.

Περισσότερα για κάθε μια από τις ανωτέρω μοτοσικλέτες αλλά και για το BMW G 650GS, μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο18 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ