net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο Honda PCX, στην Ευρώπη το 2010

To PCX αποτελεί σύμφωνα με τη Honda ένα «παγκόσμιο» scooter, το οποίο έχει σχεδιασθεί ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σε διαφορετικές αγορές της υφηλίου, πληρώντας παράλληλα τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων. Το Νοέμβριο θα λανσαριστεί στη Ταϊλάνδη, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει στις αρχές του 2010.

 
Η πλατφόρμα πλαισίου – κινητήρα του PCX, θα είναι κοινή για όλες τις αγορές στις οποίες θα διατίθεται, προκειμένου το κόστος παραγωγής να διατηρηθεί χαμηλά. Οι αλλαγές που θα διαμορφώνουν και τις εκδόσεις των εκάστοτε αγορών, θα αφορούν στην εξωτερική σχεδίαση, στα περιφερειακά και στον εξοπλισμό. Κοινά σε όλα τα PCX που θα παραχθούν όμως, θα είναι στοιχεία όπως:

-Ο τετράχρονος μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος κινητήρας χωρητικότητας 125 κ.εκ., με τροφοδοσία μέσω PGM-FI ψεκασμού. Θα διακρίνεται για την οικονομική λειτουργία του (μέση κατανάλωση σύμφωνα με τη Honda: 50χλμ./ λίτρο) και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, που συμμορφώνονται με τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

-To σύστημα αυτόματης παύσης της λειτουργίας του κινητήρα, όταν το PCX παραμείνει σε στάση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως φανάρια, πυκνή κίνηση κ.ο.κ. (το σύστημα δεν θα διατίθεται στην έκδοση των Η.Π.Α.)

-Νέας σχεδίασης μίζα ΑCG, που προσφέρει compact διαστάσεις και αθόρυβη εκκίνηση του μοτέρ.

-Σύστημα συνδυασμένων φρένων CBS.

Παρ΄ ότι το PCX θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο (στα πρότυπα το θρυλικού Cub) δίκυκλο, ο ρόλος του θα διαμορφώνεται αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων της εκάστοτε αγοράς. Για τις αγορές της Ασίας θα αποτελέσει ένα πολυτελές και hi-tech μοντέλο, ενώ για τις αγορές του δυτικού κόσμου, ένα πρακτικό και οικονομικό σε κτήση και χρήση scooter , φιλικό προς το περιβάλλον.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ