net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πρώτες φωτό από το νέο Kawasaki ZX-10R

Για την ακρίβεια οι πρώτες φωτογραφίες της αγωνιστικής έκδοσης της μοτοσικλέτας, που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες (σήμερα 07/07/10 και αύριο) στη πίστα της Suzuka. Τεχνικά χαρακτηριστικά και λεπτομερείς δεν έχουν ανακοινωθεί, ενώ παρ όλο που οι φωτογραφίες είναι «χάρμα οφθαλμών», δύσκολα εξάγονται συμπεράσματα.

 
Ντυμένο με full carbon κουστούμι και με αγωνιστικών προδιαγραφών αναρτήσεις και φρένα, το racing Kawasaki ZX-10R που θα εκπροσωπήσει την εταιρεία στο πρωτάθλημα WSBK του 2011, έκανε την εμφάνιση του στη πίστα της Suzuka. Οι «πράσινοι» είχαν προηγουμένως δώσει στη δημοσιότητα μια στατική (3/4) φωτογραφία του μοντέλου, ενώ στη συνέχεια (μόλις πριν λίγα λεπτά) ακολούθησε υλικό από τις δοκιμές της μοτοσικλέτας. Βασιζόμενοι σε αυτά που βλέπουμε και με κάθε επιφύλαξη αφού πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση, το νέο ΖΧ-10R παρουσιάζεται με πιο «αιχμηρή» σχεδίαση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Σε ότι αφορά στις τεχνολογικές καινοτομίες που οι φήμες διέδιδαν ότι θα φέρει η μοτοσικλέτα, πάλι είναι δύσκολα να καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα με βάση το συγκεκριμένο υλικό. Το αν ο κινητήρας έχει ακραία big-bang ανάφλεξη προφανώς και δεν μπορεί να διαπιστωθεί από τις φωτογραφίες, ενώ σε ότι αφορά στην οριζόντια διάταξη των κυλίνδρων, δεν διακρίνεται κάτι που να πιστοποιεί ή να «ακυρώνει» την εφαρμογή. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ο δίσκος ανάγνωσης τους ABS που διακρίνεται ξεκάθαρα στον μπροστινό τροχό, στη φωτογραφία που η μοτοσικλέτα εξέρχεται από τα pits.

Θα είναι το ZX-10R μετά από τα CBR1000RR και S1000RR το τρίτο supersport χιλιάρι που θα εξοπλίζεται με ABS; Δυστυχώς πάλι δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα, δεδομένου του ότι η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα βρισκόταν σε διαδικασία δοκιμών σε πίστα και η τηλεμετρία…πήγαινε σύννεφο! Δεν αποκλείεται να πρόκειται για ABS ή για ένα εξελιγμένο traction control (όπου χρειάζονται δεδομένα και από την ταχύτητα περιστροφής του μπροστινού τροχού), δεν αποκλείεται επίσης όμως, ο δίσκος ανάγνωσης να έχει τοποθετηθεί προσωρινά για τις ανάγκες των δοκιμών του αγωνιστικού μοντέλου. Όλα ανοιχτά λοιπόν, με την Kawasaki να υπόσχεται πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει ορισμένα στοιχεία για την «πολιτική» έκδοση του νέου ZX-10R. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες φήμες περί ισχύος και βάρους, 190 ίπποι και 198 κιλά για την ακρίβεια, ωστόσο μην το θεωρείτε δεδομένο…θα δείξει!

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ