net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το PCX 125 θα αποκτήσει το νέο κινητήρα της Honda, τον οικονομικότερο και ισχυρότερο eSP.

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσιάζει και το PCX των 150 κ.εκ., με υψηλότερες επιδόσεις και ανάλογη οικονομία.

Νέο Honda PCX 150!

Νέο κινητήρα, αλλά και ένα νέο μέλος αποκτά η οικογένεια των PCX, όπως ανακοίνωσε η Honda. Σε λίγους μήνες αναμένουμε και το PCX των 150 κ.εκ., μαζί με νέο κινητήρα για το 125.

 
Όσον αφορά στο νέο κινητήρα, πρόκειται για τον ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο, τετράχρονο και υγρόψυκτο κινητήρα της Honda με το όνομα eSP (enhanced Smart Power). Έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία, ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, αυξημένες επιδόσεις και αθόρυβη λειτουργία. Οι τεχνικοί της Honda προχώρησαν σε μια πληθώρα μικροεπεμβάσεων στο νέο κινητήρα, ώστε αυτός να είναι ελαφρύτερος, «καθαρότερος» και με μικρότερες τριβές στη λειτουργία του. Φυσικά, το σύστημα Idle Stop δε θα απουσιάζει ούτε στον νέο κινητήρα, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η χαμηλή κατανάλωση βενζίνης, για την οποία έγινε γνωστό το PCX, θα σπάσει νέα οικονομικά ρεκόρ!

Το ίδιο, βέβαια, αναμένουμε κι από το νέο PCX 150. Η Honda ανακοίνωσε το νέο μοντέλο και αναφέρει ότι και αυτό θα διαθέτει το νέο κινητήρα eSP, με χωρητικότητα 150 κ.εκ. και μεγαλύτερες, φυσικά, επιδόσεις. Αναλυτικότερα, η ισχύς του PCX 150 αγγίζει τους 13,4 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και η ροπή τα 1,4 kgm στις 5.250 σ.α.λ. Όσο για την οικονομία στη βενζίνη, αυτή είναι δεδομένη. Η Honda αναφέρει ότι το νέο PCX 150 θα μπορεί να διανύσει 44,6 χλμ. με ένα λίτρο βενζίνης, γεγονός που, σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 5,9 λίτρων, του χαρίζει αυτονομία 263 χλμ.!

Προς το παρόν, πάντως, η Honda δεν έχει αναφέρει πότε θα πραγματοποιηθεί η… αλλαγή φρουράς στον κινητήρα του PCX 125, ούτε και πότε θα πρέπει να περιμένουμε το νέο PCX 150.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ