net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τεχνολογία αιχμής

Σε όλα τα μοντέλα της γκάμας Vespa GTS, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πλέον το άνοιγμα της σέλας με τηλεχειριστήριο και το σύστημα εντοπισμού σκούτερ (bike finder), που σας βοηθά να βρείτε τη Vespa σας αναβοσβήνοντας τα φλας, όταν βρίσκεστε σε συνωστισμένους χώρους στάθμευσης.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η θύρα USB, που βρίσκεται στο ντουλαπάκι στο πίσω τμήμα της ποδιάς και επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών, ενώ στα μπροστινά φλας έχουν προστεθεί φώτα LED που λειτουργούν ως φώτα πορείας ημέρας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει τραπεζοειδές σχήμα και συμπαγές μέγεθος, ενώ παρέχει απίστευτα αναλυτικές πληροφορίες. Αποτελείται από το κλασικό ταχύμετρο και ένα μικρό πολυλειτουργικό ψηφιακό τμήμα που περιβάλλεται από έξι ενδεικτικές λυχνίες. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι, μεταξύ άλλων, η στάθμη καυσίμου, η ώρα και δύο μερικοί χιλιομετρητές.
 
Φυσικά, η νέα Vespa GTS 125/150 είναι συμβατή με την Πλατφόρμα Πολυμέσων της Vespa (VMP). Όταν ένα smartphone με ένα από τα πιο συνήθη λειτουργικά συστήματα συνδέεται στο ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος, η VMP το μετατρέπει σε έναν πραγματικό και προηγμένο υπολογιστή, που παρέχει στον οδηγό ποικίλες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος, καθώς και τη διαδρομή. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί την οθόνη αφής του smartphone για να είναι διαρκώς ενήμερος για τις παραμέτρους της οδήγησης και παράλληλα να διαχειρίζεται με απόλυτη ασφάλεια την κίνηση της πόλης αλλά και τις μεγαλύτερες διαδρομές.

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που σας παρέχει η σύνδεση του smartphone στη Vespa είναι το σύστημα εντοπισμού του σταθμευμένου οχήματος, το οποίο χαίρει μεγάλης εκτίμησης από πολλούς αφηρημένους οδηγούς. Στην πραγματικότητα, το σύστημα ανακαλεί στη «μνήμη» του αυτόματα την τελευταία θέση του οχήματος πριν την απενεργοποίηση του κινητήρα και σας βοηθά να το βρείτε σε περίπτωση που ξεχάσετε πού το έχετε σταθμεύσει. Αυτό μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο όταν π.χ. σταθμεύετε σε μια άγνωστη πόλη. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύετε όλα τα στοιχεία της διαδρομής ώστε να μπορείτε να αναλύσετε το οδηγικό στυλ σας εύκολα, με βάση τις πολυάριθμες παραμέτρους που προέκυψαν σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
 

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ