net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πολλά και νέα εξαρτήματα

Η οικογένεια κινητήρων i-get διαθέτει πολλά εξαρτήματα που είναι εντελώς καινούργια:

- Το θερμοδυναμικό σύστημα (κεφαλή, κύλινδρος, έμβολο, κοκοράκια με ράουλα), καθώς και όλα τα κινούμενα εξαρτήματα τα οποία έχουν βελτιστοποιηθεί για τη μείωση του βάρους και της τριβής·
- ο στροφαλοφόρος άξονας για τη δραστική μείωση των κραδασμών
- η μίζα: δεν υπάρχει πλέον το κλασικό μοτέρ μίζας, αλλά ένας ηλεκτροκινητήρας χωρίς ψύκτρες απευθείας τοποθετημένος στον στροφαλοφόρο άξονα. Το αποτέλεσμα είναι η παντελής απουσία τριβών για μια αθόρυβη, ανθεκτική και αξιόπιστη εκκίνηση του κινητήρα.
- το σύστημα ψύξης με το ψυγείο ενσωματωμένο στον κινητήρα: το χαρακτηριστικό αυτό μείωσε το συνολικό βάρος του οχήματος και τον χρόνο προθέρμανσης του κινητήρα (διαχείριση της θερμοκρασίας του κινητήρα), με ξεκάθαρα οφέλη στην κατανάλωση και τις εκπομπές.
- το κάλυμμα της τελικής μετάδοσης για την περαιτέρω μείωση του θορύβου·
- η τελευταία γενιά διπλών οδοντωτών ιμάντων για την ελαχιστοποίηση των παθητικών απωλειών, και πάλι προς όφελος της κατανάλωσης και των εκπομπών·
- οι ρυθμίσεις των σχέσεων της τελικής μετάδοσης που βελτιώνουν την οδήγηση, τις επιδόσεις και την κατανάλωση·
- το φίλτρο αέρα το οποίο βελτιώνει τη διαδικασία του φιλτραρίσματος μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον θόρυβο της εισαγωγής αέρα και
- η νέα ενσωματωμένη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα με εξάρτημα διαχείρισης του συστήματος «Start & Stop» (γεννήτρια, inverter S&S, RISS) το οποίο έχει αναπτυχθεί πλήρως από την Piaggio.
 
Η έκδοση των 125 cc τροφοδοτείται με ισχύ 9 kW στις 8.250 στροφές, ενώ η ισχυρότερη έκδοση των 150 cc αποδίδει 11 kW στις 8.250 στροφές. Οι επιδόσεις αυτές μεταφράζονται σε γρήγορους κινητήρες στον δρόμο, ειδικά σχεδιασμένους και κατασκευασμένους σύμφωνα με τις ανάγκες του οδηγού για χρήση του οχήματος σε αστικό και υπεραστικό περιβάλλον. Πρόκειται για οδηγικές συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζονται από συχνές στάσεις και απαιτούν ευελιξία, γρήγορη επιτάχυνση και ομαλή οδήγηση.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εξασφαλίζονται από την εκπληκτική ροπή του οχήματος (11,1 Nm στις 6.750 σ.α.λ. για την έκδοση των 125 cc και 14 Nm στις 6.500 σ.α.λ. για την έκδοση των 150 cc) η οποία παρέχει στη Vespa GTS απίστευτη επιτάχυνση τόσο από στάση όσο και εν κινήσει.
 
Επιπλέον, οι νέοι κινητήρες εξασφαλίζουν μεγάλα διαστήματα συντήρησης. Τα υγρά και τα φίλτρα αντικαθιστώνται κάθε 10.000 χλμ., ενώ οι βαλβίδες αρκεί να ρυθμίζονται κάθε 20.000 χλμ.
 
Η συνολική κατανάλωση καυσίμου επωφελείται από τη βελτιστοποίηση κάθε εξαρτήματος: η χιλιομετρική απόσταση του κύκλου δοκιμών WMTC φτάνει στα 42,4 χλμ./λίτρο για τη Vespa GTS 125 (41,1 χλμ./ λίτρο για τη GTS 150).

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ