net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δυναμική οδηγική συμπεριφορά!

Πρακτικό, δυναμικό, ελαφρύ και φινετσάτο

Στον τομέα των δίτροχων, όπως συμβαίνει και στον τομέα των αυτοκινήτων, ο συνδυασμός διαφορετικών αρχιτεκτονικών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου τύπου οχήματος για ελαφριά μετακίνηση.
Εμπνευσμένο από τις έντονες, μοντέρνες και κομψές γραμμές του μεγαλύτερου αδελφού του, Beverly, το νέο Piaggio Medley παρουσιάζει χαρακτηριστικά, όπως είναι το ελαφρύ βάρος και ο δυναμισμός, τα οποία είναι ιδανικά για τη χρήση του οχήματος στην πόλη.
Ο 16 ιντσών μπροστινός τροχός παρέχει στο όχημα σταθερότητα, ασφάλεια και άνεση ευθυγραμμίζοντας κάθετα ολόκληρο το μπροστινό τμήμα. Διαθέτει ζάντες αλουμινίου με κομψή σχεδίαση 6 ακτίνων. Στο εσωτερικό της μπροστινής ποδιάς υπάρχει ένα ευρύχωρο ντουλαπάκι με εύκολη πρόσβαση από τη θέση του οδηγού και στυλ που «δένει» αρμονικά με το εσωτερικό του τιμονιού και τη σέλα, θυμίζοντας ταμπλό αυτοκινήτου.  Η μπροστινή όψη του οχήματος διαφέρει από την κλασική όψη των σκούτερ με μεγάλους τροχούς. Οι επιφάνειες έχουν διευρυνθεί προς όφελος της αεροδυναμικής προστασίας και κατ’ επέκταση της οδηγικής άνεσης. Ωστόσο, το Medley διατηρεί τον ξεκάθαρο χαρακτήρα του ελαφρού οχήματος, ο οποίος σε συνδυασμό με το πιο κλασικό ύφος της Piaggio έχει επαναπροσδιοριστεί με σύγχρονο τρόπο, ενώ παράλληλα προσδίδει στο σκούτερ μια μοναδική και ιδιαίτερη προσωπικότητα.
Τα μεταλλικό κάθετο στοιχείο (η «γραβάτα») διακρίνεται στο κέντρο της μπροστινής ποδιάς, τονίζοντας την αίσθηση συγγένειας με υπόλοιπα μοντέλα της Piaggio. Επιπλέον, τα καινοτόμα φώτα πορείας ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών φώτων LED με ανοιχτό λευκό χρώμα (light guides), καθώς και το σύστημα προβολέων αποτελούν κυριολεκτικά το σήμα κατατεθέν του οχήματος. 
Το τιμόνι, το οποίο έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που να εξασφαλίζει την προστασία του οδηγού, φιλοξενεί έναν καλοσχεδιασμένο πίνακα οργάνων με φινιρίσματα χρωμίου. Η ψηφιακή οθόνη θέτει στη διάθεση του οδηγού όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ παράλληλα η πλήρης διάταξη των προειδοποιητικών λυχνιών προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου όλων των λειτουργιών: από το σύστημα «Start & Stop» μέχρι τον κλασικό έλεγχο ψεκασμού καυσίμου, την πίεση λαδιού, το σύστημα ABS και το σύστημα ακινητοποίησης (Immobilizer).
Η σέλα, που είναι μεγάλη και ευρύχωρη ακόμη και για τον συνεπιβάτη, ανοίγει ηλεκτρικά από κουμπί στο τιμόνι. Ωστόσο, μέσα στο ντουλαπάκι στο εσωτερικό της μπροστινής ποδιάς, υπάρχει και ο παραδοσιακός μηχανικός τρόπος με το μάνταλο για το άνοιγμα της σέλας. Κατά μήκος όλου του αμαξώματος του Medley, οι εναλλασσόμενες καμπυλωτές και κυρτές επιφάνειες, οι οποίες κατευθύνονται από έντονες και αψιδωτές γραμμές, προσδίδουν στο όχημα δυναμική εμφάνιση αλλά συμπαγείς διαστάσεις. Το πίσω φανάρι με τα φώτα πορείας ημέρας, χάρη στους οδηγούς φώτων LED κόκκινου χρώματος, ολοκληρώνει με πρωτότυπο τρόπο τη σχεδίαση του Medley. Σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης, οι κλασικοί οδηγοί φώτων της Piaggio, όπως και τα μπροστινά φώτα πορείας ημέρας, χαρίζουν ένα μοναδικό και ξεχωριστό στυλ στο όχημα.  Το ιδιαίτερα κομψό πίσω μέρος, διατηρεί τις συμπαγείς διαστάσεις του οχήματος παρά τον απίστευτα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο των 36,2 λίτρων κάτω από τη σέλα, ικανός να φιλοξενήσει δύο full face κράνη, θεαματική επίδοση για σκούτερ με μεγάλους τροχούς. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο εξαιρετικά διαμορφωμένο σχήμα της ουράς του οχήματος, καθώς και στη νέα θέση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο του υποπόδιου. Πρόκειται για μια επιλογή που συνέβαλε στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς φορτίου στον χώρο αποθήκευσης για τα κράνη προσφέροντας πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως τη δυνατότητα ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση και καλύτερη οδηγησιμότητα στον δρόμο λόγω της βελτιωμένης κατανομής του βάρους, το οποίο έχει μεταφερθεί πλέον πιο κεντρικά.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ