net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Yamaha X-MAX 300

Περισσότερη δύναμη με περισσότερη οικονομία καυσίμου.

Ο πίνακας οργάνων διαθέτει μεγάλες ευανάγνωστες ενδείξεις.

Yamaha X-MAX 300

Τιμή: 6.200 ευρώ
 
Το νέο Χ-ΜΑΧ 300 προσφέρει μια αξιόπιστη λύση, που θα καλύψει όσους αναζητούν ένα καθημερινό εργαλείο αστικής μετακίνησης, με δυνατότητες που προεκτείνονται και σε εκτός πόλης εξορμήσεις. Σχεδιαστικά φέρει στην εμπρός όψη δύο κομψούς κεκλιμένους LED προβολείς και η μάσκα έχει σφηνοειδής διάταξη, σχηματίζοντας αιχμηρές γωνίες , θυμίζοντας κάτι από Darth Vader. Ποιοτικά υλικά σε τιμόνι και διακόπτες, όμορφος διάκοσμος στο εσωτερικό του cockpit και προσεγμένο φινίρισμα, αποπνέουν αέρα πολυτέλειας και προδιαθέτουν ευχάριστα τον αναβάτη, θέτοντας υψηλά στάνταρ στην κατηγορία του. Η άνεση που προσφέρει η σέλα είναι υπεράνω κριτικής, καθώς διαθέτει πλούσιο αφρώδες υλικό και στο πίσω σημείο, το σκαλοπάτι που ξεχωρίζει το τμήμα του συνεπιβάτη, στηρίζει τη μέση.

Ο χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία. Είναι αυξημένος κατά 18% σε σχέση με αυτόν του 250 και μπορεί να φιλοξενήσει δύο full face κράνη, καθώς και ένα φορητό υπολογιστή! Για τον πίνακα οργάνων, το ταχύμετρο και το στροφόμετρο αποτυπώνονται με αναλογικούς δείκτες και πλαισιώνουν ανάμεσα τους μια οθόνη υγρών κρυστάλλων. Το σύστημα Smart key σας επιτρέπει να εκκινήσετε το scooter, αρκεί να έχετε το κλειδί σε κοντινή απόσταση.O νέος τετραβάλβιδος υδρόψυκτος κινητήρας έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία επόμενης γενιάς Blue Core της Yamaha, η οποία έχει στόχο να επιτύχει περισσότερη δύναμη, χρησιμοποιώντας λιγότερα καύσιμα. Είναι ελαστικός με γραμμική απόδοση, έχει χωρητικότητα 292 κυβικά εκατοστά και η μέγιστη ισχύς ανέρχεται στους 28 ίππους στις 7.250 σ.α.λ, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 2,95 kgm στις 5.750 σ.α.λ.  Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης είναι στον στάνταρ εξοπλισμό. Το νέο αναβαθμισμένο ατσάλινο πλαίσιο είναι 3 κιλά ελαφρύτερο και έχει εξελιχθεί με στόχο, μεγαλύτερη ακαμψία και σταθερότητα, μεταφέροντας παράλληλα σπορ επίπεδα χειρισμού στον αναβάτη. Το νέο XMAX 300, είναι εξοπλισμένο με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά. Πίσω έχουν επιλεχθεί διπλά αμορτισέρ που μπορούν να ρυθμιστούν με 5 επιλογές.

Το σύστημα πέδησης του Χ-ΜΑΧ φέρει ένα υδραυλικό δισκόφρενο 267 χιλιοστών στον εμπρός τροχό και ένα υδραυλικό δισκόφρενο 245 χιλιοστών στον πίσω, που συνδυάζονται με σύστημα ABS. Η θέση οδήγησης σε τοποθετεί σε όρθια στάση και σε κρατάει ξεκούραστο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η σέλα είναι ευρύχωρη και άνετη και το ύψος της στα 795 χιλιοστά, θα βολέψει αρκετά αναστήματα. Στο αστικό κομφούζιο, το Χ-ΜΑΧ αποδείχτηκε ευέλικτο με σωστό ζύγισμα και ευκολία στις αλλαγές κατευθύνσεων. Το Traction Control παρεμβαίνει μόνο σε βρεγμένο δρόμο ή σε πολύ γλιστερό οδόστρωμα. Το σύστημα πέδησης είναι ικανοποιητικό, αν και η αίσθηση του μπροστινού φρένου είναι λίγο πιο μαλακή και σπογγώδης από ότι θα ήθελα, όμως σε συνδυασμό με το πίσω φρένο, δεν θα απογοητεύσει τον αναβάτη ακόμα και σε φρενάρισμα πανικού. Το Χ-ΜΑΧ έχει δυνατότητες και για εκτός πόλης εξορμήσεις. Ο κινητήρας απλώνει τη δύναμη του απολύτως γραμμικά, παραμένοντας ελαστικός, με άμεσο τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Έχει αρκετά αποθέματα ισχύος, για προσπεράσεις με ασφάλεια και για ταχύτητες κοντά στα 150 χιλιόμετρα.

Σε διαδρομή με στροφές το Χ-ΜΑΧ ανταποκρίθηκε άψογα. Υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και μεγάλες γωνίες κλίσης, που σου επιτρέπουν να κινηθείς με ρυθμό μοτοσυκλέτας. Το μπροστινό σύστημα ανάρτησης με το τηλεσκοπικό,  μεταφέρει απίστευτη αίσθηση ανατροφοδότησης στον αναβάτη και το καλοζυγισμένο πλαίσιο παραμένει σταθερό και άκαμπτο κάτω από όλες τις συνθήκες. Η κατανάλωση κυμάνθηκε περίπου στα 4,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της Yamaha, για περισσότερη οικονομία καυσίμου. Δυναμικός σχεδιασμός και σπορ συμπεριφορά, πολυτέλεια και άνεση, όλα σε ΜΑΧ δόσεις. To X-MAX 300 είναι τελικά εκείνη ακριβώς η επιθυμία που γίνεται ανάγκη!

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ