Πρώτη επαφή
Πρώτη επαφή
Πρώτη επαφή
Πρώτη επαφή
Πρώτη επαφή
  • Πρώτη επαφή
  • Πρώτη επαφή
  • Πρώτη επαφή
  • Πρώτη επαφή
  • Πρώτη επαφή

Πρώτη επαφή

Μετά τη σύντομη και περιεκτική παρουσίαση του μοντέλου ενημερωθήκαμε ότι την επόμενη μέρα θα έχουμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε σε μια διαδρομή άνω των 100 χιλιομέτρων, αρχικά παράλληλα με τον ποταμό και στη συνέχεια σε επαρχιακό δίκτυο και φυσικά αυτοκινητόδρομο. Το επόμενο πρωί οι δρόμοι ήταν βρεγμένοι από τη βροχή που έπεσε το προηγούμενο βράδυ, οπότε ο ρυθμός του γκρουπ ήταν πιο συγκρατημένος. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όχι μόνο το τοπίο, αλλά και την άνεση που προσφέρει το AK 550 Premium. Η ποιότητα κύλισης βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο με τις αναρτήσεις να απορροφούν αποτελεσματικά ότι βρεθεί στο δρόμο σου και τη στιβαρότητα του scooter να εμπνέει εμπιστοσύνη. Με τη χαρτογράφηση στο Rain η δύναμη αποδίδεται ομαλά και προοδευτικά, οπότε σε συνδυασμό με το traction control δεν ανησυχούσαμε για κάποιο γλίστρημα του πίσω τροχού και έπρεπε απλά να προσέχουμε τις βρεγμένες λευκές διαγραμμίσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »




Η συννεφιά, η άπνοια και το υψηλό ποσοστό υγρασίας δεν επέτρεπαν στο δρόμο να στεγνώσει γρήγορα, αλλά σταδιακά συναντούσαμε όλο και περισσότερα στεγνά κομμάτια. Ο ρυθμός σταδιακά ανέβαινε και με τη χαρτογράφηση πλέον στο Standard ο κινητήρας δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες με δυνατές επιταχύνσεις, ροπάτη λειτουργία και απολαυστικό ήχο σε κάθε γενναίο άνοιγμα του γκαζιού. Το συνολικό βάρος δεν σε προβληματίζει, καθώς το καλοζυγισμένο πλαίσιο επιτρέπει τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης χωρίς ταλαντώσεις και ασάφειες. Τη σπουδαιότητα του Cornering ABS θα την αντιληφθείς τη δύσκολη στιγμή που κάτι θα πεταχτεί μπροστά σου ή όταν συνειδητοποιήσεις ότι η στροφή που έρχεται είναι τελικά πιο κλειστή από ότι είχες υπολογίζει. Σε απότομο φρενάρισμα πλαγιασμένος το scooter δεν έχει την τάση να σηκωθεί και να ανοίξει την τροχιά του, οπότε μπορείς ελεγχόμενα να διορθώσεις τη γραμμή σου.



Στον δρόμο της επιστροφής μπήκαμε σε αυτοκινητόδρομο, ώστε να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τον λόγο ύπαρξης της έκδοσης Premium. Η κάλυψη από τον αέρα είναι κορυφαία ακόμα και με τη ζελατίνα σε χαμηλή θέση, ενώ ανεβάζοντάς τη απολαμβάνεις ακόμα μεγαλύτερη προστασία από τα στοιχεία της φύσης και πιο ήσυχο ταξίδι. Απλώνοντας τα πόδια στις κεκλιμένες πλατφόρμες και ενεργοποιώντας το cruise control ταξιδεύεις αρχοντικά και τα χιλιόμετρα περνούν γρήγορα και ξεκούραστα. Μπορείς να κινείσαι όλη μέρα με ταχύτητες κοντά στα 130 χιλιόμετρα, ενώ έχεις μπόλικα αποθέματα δύναμης για να προσπεράσεις και να δεις 170+ στο ψηφιακό κοντέρ. Καταλήγοντας πίσω στο ξενοδοχείο συνειδητοποιήσαμε πόσο γρήγορα είχε περάσει η ώρα και πόσο αβίαστα είχαμε κάνει πάνω από 100 χιλιόμετρα χωρίς να νιώσουμε κούραση. Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία το AK 550 Premium να έρθει ξανά στα χέρια μας επί Ελληνικού πια εδάφους για μια εκτενέστερη δοκιμή εντός κι εκτός πόλης και φυσικά τις απαραίτητες μετρήσεις επιδόσεων και κατανάλωσης.

Σελίδα 1Αποστολή Πορτογαλία: Kymco AK 550 Premium & CV3
Σελίδα 2Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής
Σελίδα 3Ανεση – Εργονομία
Σελίδα 4Κινητήρας
Σελίδα 5Πλαίσιο – Αναρτήσεις – Φρένα
Σελίδα 6Πρώτη επαφή
Σελίδα 7Συμπέρασμα
Σελίδα 8Τεχνικά χαρακτηριστικά
Σελίδα 9Kymco CV3

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400