net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο αποθηκευτικός χώρος 21L κάτω από τη σέλα

Στυλ & Εξοπλισμός

Το στυλ της X-ADV είναι προϊόν έμπνευσης και εξέλιξης της ομάδας R&D της Honda στην Ιταλία, για να εκφράσει το πνεύμα της περιπέτειας σε κάθε στοιχείο της σχεδίασης. Οι εντυπωσιακές κάθετες επιφάνειες του φέρινγκ συνδυάζονται με μία σοφιστικέ, αλλά παράλληλα σκληροτράχηλη εμφάνιση. Μία φινετσάτη χαρακτηριστική γραμμή εκτείνεται από μπροστά μέχρι πίσω μέσω των κλίσεων του φέρινγκ και των πλαϊνών καλυμμάτων. Η σιλουέτα είναι σκόπιμα «όρθια», με κοντό, συμπαγές σώμα, που τονίζει περισσότερο τον περιπετειώδη χαρακτήρα. 
 
Για να προσαρμοστεί σε είδους διαδρομές, η ζελατίνα της X-ADV ρυθμίζεται σε 5 θέσεις χωρίς εργαλεία, για μεγαλύτερη προστασία από τον άνεμο και τα καιρικά φαινόμενα. Η συνολική διαφορά ύψους είναι 136mm, με διαφορά κλίσης 11 μοιρών μεταξύ του ψηλότερου και του χαμηλότερου σημείου. Όλα τα φώτα είναι LED, και οι λεπτοί διπλοί προβολείς (που χωρίζονται με πλέγμα), τα συμπαγή φλας και το πίσω φανάρι με το διπλό κρύσταλλο χαρίζουν ξεχωριστή εμφάνιση στην X-ADV.
 
Μία μεγάλη, τετράγωνη οθόνη οργάνων, που παραπέμπει στη CRF450 Rally προσφέρει άριστη διάταξη ενδείξεων, ενώ συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης γύρω από ένα μεγάλο, κεντρικό ψηφιακό ταχύμετρο και ένα στρογγυλό στροφόμετρο. Οι πληροφορίες που ο αναβάτης ελέγχει συχνότερα βρίσκονται στο πάνω τμήμα – άρα στο πεδίο άμεσης ορατότητας του αναβάτη, ενώ όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται αριστερά και δεξιά λογικά & χρηστικά διατεταγμένες.
 
Όλες οι προειδοποιητικές λυχνίες, που σχετίζονται με τη λειτουργία του κινητήρα βρίσκονται στο κάτω τμήμα. Μία ανεξάρτητη ένδειξη, ακριβώς πάνω από το κλασσικό off-road αλουμινένιο τιμόνι κωνικού σχήματος δείχνει την κατάσταση του χειρόφρενου και άλλων σημαντικών ενδείξεων.
 
Ανθεκτικές χούφτες – ίδιας σχεδίασης με της CRF1000L Africa Twin – εκτρέπουν τον αέρα και τη βροχή και προστατεύουν τις μανέτες και τα χέρια σε συνθήκες εκτός δρόμου. Μια αλουμινένια ποδιά (διαμορφωμένη με shot peening) πάχους 2,5mm προστατεύει το κάτω τμήμα της X-ADV.
 
Ο αποθηκευτικός χώρος 21L κάτω από τη σέλα χωράει ένα κράνος full-face τύπου adventure και φωτίζεται με LED. Η επιφάνειά του προσφέρει ομοιόμορφο φωτισμό χωρίς αντανάκλαση. Μία ηλεκτρική πρίζα 12V βρίσκεται επίσης κάτω από τη σέλα. Ένα κεντρικό σταντ – με αισθητήρα κλίσης – περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό για παρκάρισμα της X-ADV σε κλίση χωρίς φόβο να πέσει.
 
Το X-ADV χρησιμοποιεί Smart Key, που παραμένει στην τσέπη του αναβάτη και καταργεί την ανάγκη χρήσης κλειδιού για τον κεντρικό διακόπτη, την τάπα ρεζερβουάρ και τη σέλα. Έχει δύο διακόπτες: Λειτουργία Smart on/off και "Εντοπισμού", που αναβοσβήνει τα φλας για εντοπισμό από απόσταση.
 
Όταν υπάρχει Smart Key αρκεί μια πίεση στο μπουτόν ενεργοποίησης, ώστε ο αναβάτης να ελέγξει την κλειδαριά του τιμονιού, και μέσω δύο διακοπτών επαναφοράς την τάπα ρεζερβουάρ και τη σέλα. Με την πίεση, ανάβει ένα μπλε φως – ή από τη λειτουργία Εντοπισμού του Smart Key. Immobiliser περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και ένας μηχανισμός στον κεντρικό διακόπτη αποτρέπει τη βίαιη παραβίαση του τιμονιού.
 
Προαιρετικά, διατίθενται δύο μπαγκαζιέρες: αυτή των 45L χωράει δύο κράνη full-face, διατίθεται σε τέσσερις αποχρώσεις και εφοδιάζεται με πλάτη. Η μικρότερη μπαγκαζιέρα των 35L έχει εμφάνιση αλουμινίου και χωράει ένα κράνος full-face. Επίσης, διατίθενται σχάρα, κάγκελα, προστατευτικά ποδιών από τον αέρα και διακοσμητικά «πατώματος».
 
Η X-ADV βάφεται σε δύο στάνταρ και δύο ειδικές αποχρώσεις: Digital Silver Metallic, Matt Bullet Silver, Pearl Glare White – μια Tricolour έκδοση που θυμίζει την Africa Twin - και Victory Red – θυμίζει την off-road σειρά των μοντέλων CRF.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ