net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ένα τυπικό lowside. Αρκετά πιθανό σενάριο, αν "κυνηγιέστε" σε στριφτερή διαδρομή και γίνει ένα στιγμιαίο λάθος.

Πτώση που προκαλέσαμε μόνοι μας

Έστω ότι οδηγείτε την αγαπημένη σας μοτοσυκλέτα σε έναν από τους αγαπημένους σας, στριφτερούς δρόμους, με ταχύτητα. Αλλά μια λάθος εκτίμηση, λίγο παραπάνω κλίση, ένα πετραδάκι στη γραμμή και… βρισκόμαστε στο έδαφος! Τι κάνουμε σε μια τέτοια συνθήκη; 


Αρχικά, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε τραυματιστεί. Σε περίπτωση που έχουμε υποστεί σωματικές βλάβες, καλούμε άμεσα ασθενοφόρο. Στην περίπτωση που βεβαιωθούμε ότι είμαστε καλά, πρέπει πρώτα απ’ όλα να ηρεμήσουμε. Απομακρύνουμε την μοτοσυκλέτα από το δρόμο, αν μπορούμε και αυτό είναι εφικτό, και παίρνουμε τον χρόνο μας να χαλαρώσουμε και να πέσει η αδρεναλίνη μας. Κατόπιν, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να γυρίσουμε σπίτι, αργά και στρωτά. 

Αν είμαστε εν μέσω ταξιδιού, βεβαιωνόμαστε ότι μπορούμε να οδηγήσουμε πριν συνεχίσουμε και, αν δεν αισθανόμαστε καλά, καλό θα ήταν να αναζητήσουμε κατάλυμα. Η ασφαλής οδήγηση προέχει της έγκαιρης άφιξης… Σε περίπτωση δε, που η μοτοσυκλέτα μας έχει ζημιά που την ακινητοποιεί, καλούμε την οδική βοήθεια ή πιθανότατα κάποιο φίλο η γνωστό με φορτηγάκι, προκειμένου να φροντίσουμε την μεταφορά της. 

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ