net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Vmax: Αναμονή μέχρι το 2009

Όπως, προς απογοήτευσή μας, διαπιστώσαμε στις πρόσφατες διεθνείς εκθέσεις, το Vmax concept της Yamaha δεν πρόκειται να βρεθεί στην παραγωγή μέσα στο 2008. Οι φήμες λένε ότι το θηριώδες project των Ιαπώνων αναβάλλεται μέχρι το 2009, ωστόσο, και πάλι, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

 
Ποιος είναι, όμως, ο λόγος αυτής της καθυστέρησης; Στα διεθνή μοτοσικλετιστικά… πηγαδάκια κυκλοφορούν οι φήμες ότι η τελική μορφή του Vmax είναι ήδη έτοιμη, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα που αφορούν στις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Αναλυτικότερα, πολλοί κάνουν λόγο για τις απαιτήσεις της αγοράς, η οποία ζητάει επίμονα ένα Vmax με ισχύ των 200 ίππων. Η Yamaha, σύμφωνα με όσα ακούγονται, έχει έτοιμο το 200 ίππων μοντέλο, ωστόσο, ένας τόσο ισχυρός V4 κινητήρας, ίσως αντιμετωπίζει πρόβλημα στο κατά πόσο θα πληροί τις προδιαγραφές ρύπων.

Οι φήμες αυτές, όμως, φαίνεται να διαψεύδονται από το Marketing Manager της Yamaha στην Αγγλία, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται περιβαλλοντικό θέμα, από τη στιγμή που δε μιλάμε για ένα sport μοντέλο. Με τον τρόπο αυτό άφησε να εννοηθεί ότι το κυνήγι της ιπποδύναμης δεν αποτελεί προτεραιότητα της Yamaha για το Vmax.

Όπως και να ‘χει, πάντως, με 200 ίππους ή λιγότερους, το Vmax, όταν βγει στην παραγωγή θα είναι μία μοτοσικλέτα για λίγους. Ακούγεται, μάλιστα, ότι η Yamaha θα προχωρήσει σε μικρή παραγωγή μοντέλων (μερικές εκατοντάδες το πολύ) και θα τα προσφέρει ως συλλεκτικά.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ