net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Aprilia Dorsoduro 1200 στο Μιλάνο;

Οι φήμες σχετικά με το λανσάρισμα ενός νέου V2 κινητήρα 1200 κ.εκ. από την Arpilia, υπήρχαν εδώ και καιρό. Το μόνο που δεν γνωρίζαμε ήταν το πότε θα παρουσιαστεί και ποια θα είναι η απόδοση του, αλλά το Iσπανικό SoloΜoto, φαίνεται πως έδωσε απαντήσείς και στα δύο ερωτήματα!

 
Σύμφωνα με το περιοδικό, στην έκθεση του Μιλάνου αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του ο 1200άρης κινητήρας, ο οποίος και θα αντικαταστήσει σταδιακά το V2 μοτέρ των 1000 κ.εκ., σε όλη την γκάμα των δικύλινδρων της Aprilia. Δεν αποκλείεται επίσης, το μοτέρ αυτό να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία κάποιων νέων μοντέλων στις κατηγορίες sport touring και GT, όπου η Ιταλική εταιρεία δεν έχει αυτή την στιγμή εκπροσώπους.

Πρώτη μοτοσικλέτα που θα εξοπλιστεί με το νέο κινητήρα θα είναι το Dorsoduro 1200, φωτογραφία του οποίου δημοσιεύθηκε στο Ισπανικό περιοδικό SoloMoto. Στην φωτογραφία εμφανίζεται μια μοτοσικλέτα που φέρει πανομοιότυπη κατασκευαστική δομή με το Dorsoduro 750 με διαφορετικό ψαλίδι και οι ζάντες, ωστόσο η συγκεκριμένη φωτογραφία αφορά σε μοντέλο προ-παραγωγής, όποτε με σιγουριά δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμη τίποτα.

Οι Ισπανοί, κάνουν λόγο επίσης και για τιμές ισχύος και ροπής τις οποίες παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη. Σύμφωνα με το SoloMoto λοιπόν, ο νέος 1200άρης V2 της Aprilia αποδίδει 130 ίππους και 12,2 kgm ροπής στις 9.000 και 6.500 σ.α.λ. αντιστοίχως, ενώ είναι μόλις 5 κιλά βαρύτερος από τον κινητήρα των 750 κ.εκ. του «μικρού» Dorsoduro.

Ένα άλλο μοντέλο το οποίο πιθανότατα θα παρουσιαστεί επίσης στο Μιλάνο, είναι το Shiver 1200, ενώ αναμένετα σε σύντομο χρονικό διάστημα και τo ανανεωμένο Caponord με 1200 κ.εκ.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ