net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda EVO 6 στη παραγωγή;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η ευρείας παραγωγής έκδοση του πρωτότυπου EVO 6, πρόκειται να παρουσιαστεί το φθινόπωρο, στην EICMA 2009 στο Μιλάνο. Πίσω από αυτό το γεγονός κρύβεται η υπόσχεση του απερχόμενου προέδρου της Honda, κ. Takeo Fukui.

 
To EVO 6 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πριν από δύο χρόνια, στο σαλόνι μοτοσικλέτας του Tokyo (2007). Πρόκειται για ένα muscle μοντέλο με φουτουριστικό σχεδιασμό, εξοπλισμένο με τον εξακύλινδρο flat κινητήρα της Goldwing 1800. H μοτοσικλέτα είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και είχε αποσπάσει θετικά σχόλια, όμως μέχρι και πριν από λίγο καιρό οι πιθανότητες να μπει στη παραγωγή ήταν πολύ μικρές. Σε αυτό συνέτεινε και η οικονομική κρίση, που έβαλε «φρένο» στα project όλων των εταιρειών και ειδικά στις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού Solomoto, η επερχόμενη αποχώρηση του νυν προέδρου της Honda κ. Takeo Fukui σε ένα μήνα, θα δώσει το «πράσινο φως» για την παραγωγή του EVO 6. Και αυτό γιατί ο κ. Fukui, κατά την παρουσίαση του πρωτότυπου στο Tokyo, είχε δεσμευτεί πως κατά την προεδρία του η Honda θα παρουσιάσει μια «καινοτομική» μοτοσικλέτα όπως το EVO 6.

Εκτός αυτού, η Honda πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαινιάσει καινούργιες εγκαταστάσεις κατασκευής μοτοσικλετών στο Kumamoto της Ιαπωνίας και σίγουρα μια μοτοσικλέτα σαν και αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό άξονα των εορτασμών. Άλλωστε στο νέο εργοστάσιο του Kumamoto αναμένεται να μεταφερθεί η παραγωγή της Goldwing 1800 (μέχρι τώρα κατασκευάζεται στις Η.Π.Α.) οπότε τα δύο γεγονότα δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Σε ότι αφορά στη μοτοσικλέτα αναμένονται σίγουρα κάποιες αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο. Μια πρώτη εκτίμηση για την ισχύ είναι 150 ίπποι και δεδομένου του χαρακτήρα της μοτοσικλέτας, ως «ανταγωνιστικά» χαρακτηρίζονται μοντέλα όπως τα V-Max 1700 και BMW K 1300R.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ