net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέα Yamaha 2011: Stryker, XT660Z Tenere ABS, ανανέωση WR 125X

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα νέα μοντέλα του 2011 της Yamaha, καθώς και οι αλλαγές για τις μοτοσικλέτες της υπάρχουσας γκάμας. Ξεχωρίζει το νέο custom Stryker στα 1300 κ.εκ., η προσθήκη ABS στο Tenere, η ανανέωση του SM WR125X και η τοποθέτηση συνδυασμένου συστήματος φρένων στα XVS1300 & 1900.

 
Yamaha Stryker 1300

Με βάση το XVS1300 Midnight Star, η Yamaha δημιούργησε ένα απλό σχεδιαστικά μοντέλο, που προφέρεται ιδανικά για ασκήσεις customizing. Αν αυτό σας κάνει κάτι σε Honda Fury έχετε δίκιο, αφού το Stryker θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του αντίστοιχου custom της Honda, που σημειώνει ήδη πολύ καλές πωλήσεις στις Η.Π.Α. To Stryker φέρει τον υγρόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα του Midnigh Star (και έχει όπως και το Fury το ψυγείο καλά κρυμμένο) o οποίος αποδίδει 10,9 κιλά ροπής, χωρίς να ανακοινώνεται όμως η ιπποδύναμη. Σε αυτή τη κατηγορία άλλωστε, η πληροφορία αυτή έχει πολύ μικρή σημασία. Σε αντίθεση με τα περισσότερα custom, η σχεδίαση είναι λιτή, σχεδόν δωρική, ενώ διακοσμητικά και λεπτομέρειες, λάμπουν δια της απουσίας τους. Ο λόγος είναι ότι το Stryker στοχεύει σε ένα κοινό που αποτελείται από minimal «cruiserάδες» που θα το αφήσουν ως έχει εκτιμώντας την απλότητα του και σε παθιασμένους με τις μετατροπές και το customizing για να το… περιποιηθούν αναλόγως. Στο ίδιο απλό μοτίβο κινούνται και τα διαθέσιμα χρώματα του μοντέλου, που είναι μαύρο, μπλε και κόκκινο. Μέχρι στιγμής η Yamaha δεν προτίθεται να λανσάρει το Stryker και στην Ευρώπη, ωστόσο αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορεί να αναιρεθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Σε ότι αφορά στη τιμή του, μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα κινείται λίγο κάτω ή λίγο πάνω από τα 11.000 δολάρια στις Η.Π.Α.

Yamaha XT660Z Tenere ABS

Τι του έλειπε, τι του έλειπε; Μα μία έκδοση με ABS φυσικά. H Yamaha ακολουθώντας τις προσταγές της κατηγορίας των μεσαίων on-off, παρουσίασε μια νέα έκδοση του «μικρού» Tenere εξοπλισμένη με ABS. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ωστόσο, είναι αν θα υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του συστήματος, καθότι μια μοτοσικλέτα σαν και αυτή, τυγχάνει να έχει πολλές εκτός δρόμου «υποχρεώσεις». Περαιτέρω αλλαγές δεν υπάρχουν, πέραν του ότι η «απλή» έκδοση του Tenere θα διατίθεται για το 2011 σε μπλε και μαύρο χρώμα, ενώ η έκδοση με το ABS, σε λευκό και μαύρο.

Yamaha XT1200Z Super Tenere

Για το 2011, το Super Tenere θα διατίθεται σε μια βασική έκδοση μόνο χωρίς τον εξοπλισμό που συμπεριλαμβανόταν στη πρώτη έκδοση (first edition), στην οποία μπορούσε να το αποκτήσει κάποιος μέχρι σήμερα. Ωστόσο όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν τα extra της first edition –και όχι μόνο- στο μοντέλο του 2011, διαλέγοντας τα από τον σχετικό και μακροσκελή κατάλογο των αξεσουάρ του μοντέλου. Νέο για το 2011, αποτελεί και η προσθήκη του μαύρου στις χρωματικές επιλογές, περάν του μπλε και του ασημί.

Yamaha WR125X

Το entry level αλλά αρκούντως ικανό SM μοντέλο της Yamaha, ανανεώθηκε για το 2011. Νέα στοιχεία αποτελούν η χαμηλότερη σε ύψος σέλα και το νέο αφρώδες αυτής, το νέο πιρούνι και το νέο αμορτισέρ, καθώς και ο επανασχεδιασμός του πλάγιου σταντ. Στα χρώματα εκτός του μαύρου, για το 2011 προστέθηκε και το λευκό.

Yamaha XVS 1300A Midnight Star & XV1900A Midnight Star

Στα δύο μεγάλα cruiser της Yamaha, προστέθηκε για το 2011 ένα συνδυασμένο σύστημα πέδησης, για ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα. Πλέον με τη χρήση του πεντάλ του πίσω φρένου ενεργοποιείται και το μπροστινό, σε αναλογικά μικρότερη ισχύ όμως.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ