net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η BMW ανανέωσε το R 1200 RT, στα πρότυπα του R 1200 GS.

Αυτό σημαίνει πως η πρώτη και βασικότερη αλλαγή αφορά στον κινητήρα, ο οποίος απέκτησε υγρόψυξη.

Οι Βαυαροί ανανέωσαν και άλλους τομείς του R 1200 RT, όπως τον αισθητικό.

Μικροεπεμβάσεις δέχθηκε και το πλαίσιο, με αποτέλεσμα το νέο R 1200 RT να είναι σταθερότερο.

Ο κινητήρας είναι πλέον ισχυρότερος, καθώς αποδίδει 125 ίππους και 12,7 kgm ροπής.

Επιπλέον, έγιναν κάποιες βελτιώσεις στους τομείς της άνεση και της εργονομίας.

Το R 1200 RT θα μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί και με κάποια από τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα της BMW.

Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν το RT με τα έξυπνα φώτα τεχνολογίας LED του K 1600 GT.

Ο νέος πίνακας οργάνων αποτελείται από αναλογικές ενδείξεις και επανασχεδιασμένη TFT οθόνη.

Η ζελατίνα είναι πλέον ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος.

EICMA: Ανανεωμένο BMW R 1200 RT

H ΒΜW παρουσίασε στην EICMA το ανανεωμένο R 1200 RT της, το οποίο ακολούθησε τα βήματα του R 1200 GS και απέκτησε υγρόψυξη και σύγχρονες τεχνολογίες.

 

Η βασική διαφοροποίηση, λοιπόν, του R 1200 RT από το προηγούμενο μοντέλο εντοπίζεται στον κινητήρα. Ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο boxer που χρησιμοποιούσε και το προηγούμενο RT, με τη χωρητικότητα των 1.170 κ.εκ.. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος κινητήρας απέκτησε υγρόψυξη, όπως και αυτός του R 1200 GS το 2013. Χάρη στο νέο τρόπο ψύξης, το R 1200 RT αποδίδει πλέον 123 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. και 12,7 kgm στις 6.500 σ.α.λ.. Επιπλέον, οι Βαυαροί προχώρησαν και σε άλλες μικροαλλαγές στον κινητήρα της μοτοσικλέτας. Χάρη σε αυτές, η λειτουργία του, ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες, όταν το R 1200 RT αναγκάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στην πόλη, είναι βελτιωμένη.

Βελτιωμένο είναι και το πλαίσιο, για το οποίο ακολουθήθηκε η ίδια συνταγή που προωτοείδαμε στο νέο GS. Οι τροποποιήσεις που δέχθηκε το καθιστούν πιο άκαμπτο και προσδίδουν αυξημένα επίπεδα σταθερότητας στη μοτοσικλέτα. Επιπλέον, το κέντρο βάρους της βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα τον καλύτερο έλεγχο.

Από εκεί και πέρα, το R 1200 RT δε διαφοροποιείται σημαντικά από τον προκάτοχό του, αλλά έχει δεχθεί κάποιες τροποποιήσεις. Αυτές εντοπίζονται στην αισθητική του, την επανασχεδιασμένη οθόνη TFT στον πίνακα οργάνων και τη ρυθμιζόμενη ζελατίνα, μεταξύ άλλων.

Φυσικά, η BMW εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα να προσθέσει στον προαιρετικό εξοπλισμό του ανανεωμένου μοντέλου της με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά και μη συστήματά της. Αναλυτικότερα, το touring της BMW διαθέτει πλέον στον προαιρετικό εξοπλισμό του το σύστημα ASC (Automatic Stability Control), δύο επιλογές χαρτογράφησης του κινητήρα (Road και Rain), το νέο σύστημα Hill Start Control και το Gear Shift Assistant Pro (ένα σύστημα quickshift). Επίσης, οι ιδιοκτήτες του νέου R 1200 RT μπορούν να το εξοπλίσουν με τις ημιενεργητικές αναρτήσεις της BMW, αλλά και τους έξυπνους LED προβολείς του K 1600 GT.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, 2Κ boxer, Υ/Ψ, 1.170 κ.εκ.
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 125/7.750
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 12,7/6.500
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 25
Βάρος (κιλά, πλήρες): 274
Ύψος σέλας (χλστ.): 805-825

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ