Γνωρίστε τα νέα Aprilia Dorsoduro και Shiver

Επισκεφτείτε τώρα και μέχρι 31 Ιουλίου ένα σημείο πώλησης Aprilia για να αποκτήσετε τα νέα μοντέλα Aprilia σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμές. Διαβάστε περισσότερα.

Το Aprilia Dorsoduro είναι μια μοτοσυκλέτα που υλοποιήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή διασκέδαση στην οδήγηση δρόμου, συγκεντρώνοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά των σπορ μοτοσυκλετών και των supermotard. Το Dorsoduro 900 θέτει στο επίκεντρο την οδηγική απόλαυση: για τον λόγο αυτόν, τα φέρινγκ έχουν περιοριστεί στον ελάχιστο επιτρεπτό βαθμό και κάθε στοιχείο που δεν είναι θεμελιώδους σημασίας για την απόδοση και τη μέγιστη οδηγική απόλαυση έχει αφαιρεθεί. Η μακριά, επίπεδη σέλα, με ξεκάθαρες σπορ καταβολές, μπορεί να εξασφαλίζει μια αποτελεσματική θέση οδήγησης, αφήνοντας αρκετό περιθώριο για κατά μήκος μετακίνηση.

Η Shiver 900 είναι μια μοτοσυκλέτα που ξεχωρίζει, καθώς είναι ικανή να μεταφέρει τη χαρά της οδήγησης τόσο στις καθημερινές διαδρομές όσο και σε κάποιο κοντινό ή μακρινό ταξίδι. Οι βασικές γραμμές στη σχεδίαση του νέου μοντέλου δεν έχουν αλλάξει, ο αέρας ανανέωσης όμως έκανε το πέρασμα του, εκσυγχρονίζοντας την εμφάνιση της Shiver. Η σέλα με ύψος 810 χιλ μπορεί να μην είναι η πιο μαλακή του κόσμου, αλλά η θέση οδήγησης εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί άνετη για μεγάλο εύρος αναστημάτων. 


Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια ευανάγνωστη TFT οθόνη 4.3 ιντσών, που προβάλει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις, ενώ με το αξεσουάρ AMP υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, ώστε ο αναβάτης να μπορεί εύκολα να διαχειρίζεται τις εισερχόμενες κλήσεις, το σύστημα ενδοεπικοινωνίας καθώς επίσης και αρχεία ήχου. 

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά τον κινητήρα. Από τα 750 κ.εκ της προηγούμενης έκδοσης ο δικύλινδρος V 90 μοιρών πλέον αγγίζει τα 896 κ.εκ  χάρη στη μεγαλύτερη διαδρομή των εμβόλων, τα οποία διαθέτουν και ειδική αντιτριβική επίστρωση. Νέα είναι τα μπεκ ψεκασμού αλλά και το σύστημα διαχείρισης της Marelli, που συνεργάζεται με γκάζι ride by wire. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα για traction control (3 επιπέδων και απενεργοποίησης) και 3 διαφορετικές επιλογές χαρτών απόδοσης. Rain που ρίχνει την απόδοση στους 70 ίππους, touring και sport με άμεση απόκριση στο γκάζι και απόδοση 95 ίππων στις 8.750 σ.α.λ και 9,17 κιλών στις 6.500 σ.α.λ. 



Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα στο πάνω μέρος που ενώνεται βιδωτά με δύο κομμάτια αλουμινίου από τη μέση και κάτω, δίνει την απαραίτητη ακαμψία ενώ κρατά το βάρος χαμηλά. Το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. προέρχεται από την Kayaba, είναι 500 γρ ελαφρύτερο από το προηγούμενο και φιλοξενεί ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης. Οι μπροστινοί δίσκοι είναι 320 χιλ., ο πίσω 240 χιλ. τα σωληνάκια είναι μεταλλικά υψηλής πίεσης και το μπλοκάρισμα των τροχών αναλαμβάνει να περιορίσει το ρυθμιζόμενο ABS 2 καναλιών της Continental, το οποίο μπορεί και να απενεργοποιηθεί εφόσον το επιθυμείς.

Επισκεφτείτε τώρα και μέχρι 31 Ιουλίου ένα σημείο πώλησης Aprilia για να αποκτήσετε τα νέα μοντέλα Aprilia σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμές, 8.270 ευρώ για το Shiver 900 και 8.900 ευρώ για το Dorsoduro 900, με μία ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών :

• Δωρεάν διετής επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης
• Δωρεάν οδική βοήθεια
• Δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας, με συμβολικό κόστος 10 ευρώ.