net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ακόμα πιο εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά

Το νέο Shiver 900 ενσωματώνει όλα τα πλεονεκτήματα της εκτενούς εμπειρίας της Aprilia στα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου και υποστήριξης της οδήγησης, με κορυφαίο παράδειγμα την Aprilia RSV4, την supersport μοτοσυκλέτα που στην αγωνιστική έκδοσή της κέρδισε επτά τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα Superbike (τρεις τίτλους Αναβατών και τέσσερις Κατασκευαστών) ενώ με την έκδοση δρόμου βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της κατηγορία της.

Από αυτήν την εμπειρία και τεχνολογική πρωτοπορία της Aprilia προέκυψε το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του Shiver 900, ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα και με δυνατότητα απενεργοποίησης, που εγγυάται μέγιστη ασφάλεια αλλά και συναρπαστική οδηγική εμπειρία, χάρη στο διπλό σύστημα ελέγχου που επενεργεί με ομαλό και εύκολα ελέγξιμο τρόπο τόσο στο σύστημα ανάφλεξης όσο και στις πεταλούδες του κινητήρα. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Aprilia (ATC) συνδυάζεται με το σύστημα ABS δύο καναλιών της Continental με δυνατότητα απενεργοποίησης και με ρυθμιζόμενη βαθμονόμηση προκειμένου να μη χάνεται ο σπορ χαρακτήρας της οδήγησης.

Η λειτουργία Ride-by-wire, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως στάνταρ εξοπλισμός στην εργοστασιακή έκδοση του Shiver, επίσης αλλάζει και εξελίσσεται. Τώρα πλήρως ενσωματωμένο στη μανέτα του γκαζιού, το σύστημα είναι πιο ελαφρύ, χάρη στη μείωση του βάρους κατά περισσότερο από 500 γραμμάρια και καθιστά δυνατή την ακριβέστερη διαχείριση του μείγματος καυσίμου/αέρα και του ανοίγματος της πεταλούδας γκαζιού, βάσει πολυάριθμων παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένων του αριθμού στροφών του κινητήρα, της θέσης του κιβωτίου ταχυτήτων, της παροχής αέρα (ποσότητα και ταχύτητα), της λαβής του γκαζιού και της θερμοκρασίας, με εξαιρετικά οφέλη όσον αφορά στην ομαλή οδήγηση χωρίς απότομα ανοίγματα/κλεισίματα, τον περιορισμό των βλαβερών εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου.

Η εκλεπτυσμένη ηλεκτρονική διαχείριση προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα τροποποίησης της χαρτογράφησης του κινητήρα: Η λειτουργία Sportπροσφέρει άμεση και επιθετική απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού. Η λειτουργία Touringπροσφέρει πιο ομαλή απόκριση, ιδανική για ταξίδια και καθημερινή χρήση. Η επιλογήRainμειώνει τη διαθέσιμη ισχύ περίπου στα 70 HP και είναι ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες ή οδόστρωμα χαμηλής πρόσφυσης. Η εναλλαγή της χαρτογράφησης μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και εν κινήσει, πιέζοντας το κουμπί εκκίνησης.
 
Ο πίνακας οργάνων έχει επανασχεδιαστεί εξ ολοκλήρου, και αποτελείται πλέον από υπερσύγχρονη οθόνη TFT, ώστε κάθε ένδειξη να είναι απόλυτα ευανάγνωστη. Η μεγάλη οθόνη 4,3 ιντσών (ίδια με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε στις νέες εκδόσεις Aprilia RSV4 και Aprilia Tuono 1100 V4) εξασφαλίζει ότι όλες οι πληροφορίες προβάλλονται πάντα με σαφή και ευανάγνωστο τρόπο, χάρη και στην ικανότητά της να προσαρμόζει τα χρώματα φόντου και γραμματοσειράς ανάλογα με τις συνθήκες που εντοπίζει ο ανιχνευτής φωτός.

Χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης με το smartphone, η οποία παρέχεται ως αξεσουάρ με το κιτ AMP, στην οθόνη εμφανίζονται όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με εισερχόμενες/τρέχουσες κλήσεις, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη χρήση συστήματος ενδοεπικοινωνίας ή με τυχόν αρχεία ήχου που μπορεί να αναπαράγετε τη δεδομένη στιγμή.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ