net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πλαίσιο αντάξιο της παράδοσης Aprilia

Οι επιδόσεις του νέου κινητήρα είναι αντάξιες της εξαιρετικά κομψής αρχιτεκτονικής του πλαισίου, που εγγυάται άνετη και διαδραστική οδήγηση και ταυτόχρονα απίστευτα υψηλή απόδοση που, τιμώντας την παράδοση της Aprilia, είναι η κορυφαία στην κατηγορία της. Για την ακρίβεια, το πλαίσιο από χωροδικτύωμα χάλυβα και πλάκες αλουμινίου παρέχει κορυφαία επίπεδα ακαμψίας, περιορίζει το μέγεθος της μοτοσυκλέτας και διασφαλίζει την προστασία των αρχάριων οδηγών, ενώ παράλληλα ενισχύει τις οδηγικές δεξιότητες των πιο έμπειρων αναβατών. Έτσι, με το Shiver 900οι χαλαρές διαδρομές γίνονται πραγματικό παιχνίδι.

Η δομή τουShiver 900 εκμεταλλεύεται όλη την τεχνογνωσία της Aprilia σε ό,τι αφορά τα πλαίσια και βασίζεται στην αγωνιστική εμπειρία της στα πρωταθλήματα Supermoto, όπου η Aprilia έχει κερδίσει επτά παγκόσμιους τίτλους. Το άνω μέρος του χωροδικτυώματος του πλαισίου από χαλύβδινους σωλήνες συνδέεται με μεγάλες πλευρικές πλάκες αλουμινίου, με ειδικές βίδες υψηλής αντοχής. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων διαμορφώνει ένα εξαιρετικά στιβαρό και ελαφρύ πλαίσιο, μια άκρως εντυπωσιακή και εξορθολογισμένη λύση, ικανή να δαμάσει όλη την ιπποδύναμη του νέου Aprilia V90.

Ο μικρών διαστάσεων διαμήκης σχεδιασμός του κινητήρα, καθώς και η επιλογή πλευρικής τοποθέτησης του αμορτισέρ, χαρίζουν ευελιξία στη μοτοσυκλέτα. Χάρη σε αυτήν τη λύση, δημιουργήθηκε αρκετός χώρος για τις πολλαπλές του συστήματος εξάτμισης, το σχήμα και ο όγκος των οποίων είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, για να εξασφαλίζουν βέλτιστη απόδοση του κινητήρα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται βέλτιστη διάταξη των πολλαπλών του συστήματος εξάτμισης, χωρίς αυτές να επηρεάζουν το μήκος της μοτοσυκλέτας και να επιβαρύνουν θερμικά ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία μιας μοτοσυκλέτας: το αμορτισέρ.

Το ψαλίδι από κράμα αλουμινίου με τραβέρσα σταθεροποίησης είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του όσον αφορά τα επίπεδα ακαμψίας. Το μέγεθός του είναι μελετημένο ώστε να αντέχει την ασύμμετρη καταπόνηση λόγω της πλευρικής τοποθέτησης του αμορτισέρ.

Το Aprilia Shiver 900 διαθέτεινέο πιρούνι Kayaba με καλάμια 41 mm, περίπου 500 γραμμάρια ελαφρύτερο από εκείνο της προηγούμενης έκδοσης, με ρυθμιζόμενη υδραυλική απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση ελατηρίου, καθώς και μπότες ψυχρής χύτευσης που υποστηρίζουν τις ακτινωτές δαγκάνες. Η διαδρομή 130 mm επιτρέπει ομαλή οδήγηση στην πόλη αλλά και εκτός αυτής. Οι δύο πλάκες τιμονιού είναι κατασκευασμένες από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Το πίσω αμορτισέρ είναι τοποθετημένο στο πλάι και στραμμένο απευθείας προς το ψαλίδι, ακολουθώντας την cantilever διάταξη και διαθέτει ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και υδραυλική απόσβεση επαναφοράς. Η διαδρομή του πίσω τροχού είναι 130 mm.

Καινούργιες είναι και οι σπορ ζάντες τριών ακτίνων, εμπνευσμένες από τον εξοπλισμό του Aprilia Tuono V4. Συμβάλλουν στη μείωση του βάρους κατά 0,9 kg μπροστά και 1,3 kg πίσω. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται δραστικά το γυροσκοπικό φαινόμενο. Έτσι, η μοτοσυκλέτα αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία, η λειτουργία της ανάρτησης βελτιώνεται χάρη στη μείωση της μη αναρτημένης μάζας, και η επιτάχυνση αυξάνεται. Οι νέες ζάντες τροχών εξοπλίζονται με ελαστικά 120/70 εμπρός και 180/55 πίσω.

Το σύστημα πέδησης, το οποίο διαθέτει ABS δύο καναλιών, αποτελείται από ακτινωτές δαγκάνες που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, καθώς και μπροστινούς δίσκους διαμέτρου 320 mm. Στον πίσω τροχό χρησιμοποιείται δαγκάνα μονού εμβόλου με δίσκο διαμέτρου 240 mm.

Και τα δύο συστήματα διαθέτουν εύκαμπτους σωλήνες υγρού φρένων με μεταλλική επένδυση, αεροναυπηγικής τεχνολογίας, που περιορίζουν το ενοχλητικό αίσθημα απορρόφησης της πίεσης των συμβατικών φρένων, ενώ παράλληλα εγγυώνται μέγιστη ακρίβεια κατά το φρενάρισμα.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ