net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Peugeot ανανέωσε το Satelis 400, χαρίζοντάς του το προσωνύμιο ΙΙ.

Η βασική αλλαγή στο νέο μοντέλο αφορά στον κινητήρα του, ο οποίος κατασκευάστηκε από την Peugeot και έχει χρησιμοποιηθεί στο Metropolis 400.

Χάρη στο νέο κινητήρα, το Peugeot Satelis 400 αποδίδει 36,7 ίππους και 4 kgm ροπής.

Οι επιδόσεις του, σύμφωνα με την Peugeot, ανταγωνίζονται αυτές των scooter 500 κ.εκ..

Το Satelis δεν ανανεώθηκε σε άλλους τομείς. Μόνο η έκδοση RS διαθέτει κάποια νέα αισθητικά στοιχεία.

EICMA: Ανανεωμένο Peugeot Satelis 400

To Satelis των 400 κ.εκ. ανανεώνεται για το 2014 και αποκτά το προσωνύμιο ΙΙ, καθώς και τον κινητήρα των 400 κ.εκ. που πρωτοσυναντήσαμε στο τρίκυκλο Metropolis.

 

H Peugeot αποφάσισε να επαναφέρει στο προσκήνιο την έκδοση των 400 κ.εκ., η οποία είχε μείνει για αρκετό καιρό στο παρασκήνιο, εξαιτίας της δημοτικότητας που απολάμβανε η έκδοση των 300 κ.εκ.. Οι Γάλλοι, όμως, αποφάσισαν να ανανεώσουν το GT scooter τους, χαρίζοντάς του τον κινητήρα του Metropolis.

To προηγούμενο Satelis 400 αξιοποιούσε τον κινητήρα των 399 κ.εκ. της Piaggio, ωστόσο, ο κινητήρας που βλέπουμε στο Satelis II έχει κατασκευαστεί από τη Peugeot. Πρόκειται για έναν μονοκύλινδρο και υγρόψυκτο κινητήρα, χωρητικότητας 400 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 36,7 ίππους. Η ροπή, από την άλλη, αγγίζει τα 4 kgm, γεγονός που κάνει την Peugeot να μιλά για έναν ισχυρό ανταγωνιστή των scooter 500 κ.εκ.. Τέλος, ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος με τεχνολογία LFE (Low Friction Efficiency), η οποία μειώνει τις τριβές και αυξάνει την απόδοση, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση.

Στους υπόλοιπους τομείς, το Satelis δεν εμφανίζεται διαφοροποιημένο. Η αισθητική του παραμένει ίδια, ενώ οι αποθηκευτικές του δυνατότητες εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υψηλά επίπεδα άνεσης που διατηρεί το scooter της Peugeot. Ωστόσο, η δεύτερη έκδοση του scooter των 400 κ.εκ., η RS έχει κάποιες διακριτικές αλλαγές στην εμφάνισή της.

Με μια ματιά

· Νέος κινητήρας 400 κ.εκ.
· Αυξημένες επιδόσεις
· Υψηλά επίπεδα άνεσης
· Μεγάλοι χώροι

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, 400 κ.εκ.
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 36,7/7.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 4/Δ.Α.
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 13,5
Βάρος (κιλά): 213
Ύψος σέλας (χλστ.): 784

 

PEUGEOT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ