net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Peugeot Satelis 400 με γαλλική φινέτσα

Το Satelis ξεκίνησε από τις εκδόσεις των 125 και των 250 κ.εκ., ωστόσο η Peugeot αποφάσισε ότι η άνεση, η πρακτικότητα και οι χώροι που προσφέρει έχουν ανάγκη και από μεγαλύτερες εκδόσεις, προκειμένου να αξιοποιούνται και σε ταξίδια. Μία από αυτές είναι η έκδοση των 400 κ.εκ..

 
Το Satelis καταφέρνει να ξεχωρίσει αρχικά, χάρη στην αισθητική του. Οι κομψές γραμμές, οι μεγάλες διαστάσεις και η μάσκα που θυμίζει τα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρίας το κάνουν σίγουρα να ξεχωρίζει στο δρόμο. Στους τομείς της άνεσης και των χώρων το Satelis 400 είναι σίγουρα ευνοημένο. Η σέλα δύο επιπέδων και η μεγάλη ποδιά επιτρέπουν στον αναβάτη να καθίσει άνετα και να απλώσει τα πόδια του, ενώ η πλατούλα του συνεπιβάτη και οι μεγάλες χειρολαβές καθιστούν το Satelis εργονομικό και για δύο άτομα. Οι χώροι, τέλος, είναι αρκετοί. Στο “πορτμπαγκάζ” θα χωρέσουν δύο full face κράνη ή ένα κράνος και μπουφάν, ενώ τα μικροπράγματα θα βολευτούν στα τέσσερα ντουλαπάκια γύρω από το τιμόνι.

Παρά το γεγονός ότι το Satelis είναι αρκετά ογκώδες και βαρύ, καταφέρνει να κρύψει αρκετά από τα κιλά του εν κινήσει. Αν και χαμηλά η δύναμη δεν ικανοποιεί, μετά τις 5.000 σ.α.λ. τα χιλιόμετρα μαζεύονται γρήγορα και εύκολα. Η ισχύς του θα παραμείνει και ψηλότερα, κάνοντάς το ιδανικό και για μικρά ταξίδια. Θα αγγίξει εύκολα τα 140 χλμ./ώρα και θα συνεχίσει μέχρι τα 160, αν και κάπου εκεί θα δείξει ότι πρόκειται για μονοκύλινδρο 400άρι. Επιπλέον, η προστασία από τον αέρα είναι πολύ καλή. Τέλος, αν και οι αναρτήσεις θα διαμαρτυρηθούν υπό πίεση, το χαμηλό κέντρο βάρους θα διευκολύνει τις συνεχείς εναλλαγές κλίσης και, με λίγη συνήθεια, το ταξίδι ακόμη και σε σφιχτό επαρχιακό δίκτυο θα γίνει παιχνιδάκι.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, 399 κ.εκ.
Ισχύς 32,1/-
Ροπή 3,1/5.500
Τροφοδοσία Ηλ. ψεκασμός
Κατανάλωση 4,4
Ρεζερβουάρ 13,5
Βάρος 213
Τιμή: 4.990 ευρώ

 

PEUGEOT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ