Eπιστρέφει στην πατρίδα του, την Ισπανία, για να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Aleix Espargaro: Δεν θα τρέξει στη Μαλαισία

O αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Aprilia δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα της Sepang, αφού θα υποβληθεί σε εγχείρηση για να αποκατασταθεί το κάταγμα στο χέρι του.

Ο Aleix Espargaro έπαθε κάταγμα στο αριστερό του χέρι μετά από πτώση που είχε στον προηγούμενο αγώνα στο Phillip Island της Αυστραλίας. Αρχικά δεν ήθελε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να μη χάσει τον αγώνα της Μαλαισίας. Όμως, επιβεβαιώθηκε ότι επιστρέφει στην πατρίδα του, την Ισπανία, για να κάνει εγχείρηση, οπότε θα απουσιάζει από τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Ήθελα να αποφύγω την εγχείρηση μετά τον τραυματισμό και να δοκιμάσω να αγωνιστώ στη Μαλαισία. Δυστυχώς η κατάσταση απαιτεί να επιστρέψω στην πατρίδα μου για επέμβαση και θα μείνω στη Βαλένθια για να αναρρώσω. Συμφώνησα με τον Δόκτωρ Mir να κάνω την επέμβαση την Πέμπτη στη Βαρκελώνη. Ήταν μια άτυχη πτώση και τώρα θέλω να συγκεντρωθώ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για να αποδείξω σε πόσο καλό επίπεδο έχει φτάσει η Aprilia RS-GP κι εγώ.»

Ο Espargaro δεν θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο αναβάτη, που σημαίνει ότι η Aprilia θα έχει στη διάθεσή της μόνο τον Sam Lowes  στη Sepang.