H νέα BMW R100 RT

H νέα BMW R100 RT

H νέα BMW R100 RT

BMW R100RT

O Willie Knoll της Clutch Motorcycles αποφάσισε να μεταμορφώσει μια 1980 BMW R100RT από tourer σε μια street tracker μοτοσυκλέτα.

Η προτεραιότητα του Willie Knoll είναι πάντα η ποιότητα στην κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας. Ως πρώην φωτογράφος έχει «το μάτι» και για το λόγο αυτό η αισθητική του μοντέλου είναι εντυπωσιακή. Το τελευταίο του πείραμα βασίστηκε πάνω σε μια BMW R100RT του 1980.
 
Οι αλλαγές αφορούν κυρίως τις γραμμές, τις μινιμαλιστικές λεπτομέρειες και την καλή λειτουργία του ανακατασκευασμένου κινητήρα. Ο Willie ήθελε κάτι απλό και λίγο επιθετικό, οπότε προσπάθησε πολύ για να επιτύχει τη σιλουέτα της μοτοσυκλέτας, που είχε ονειρευτεί. Έτσι, αφαίρεσε το αρχικό πλαίσιο και αντικατέστησε το ντεπόζιτο με ένα νέο, που ταιριάζει καλύτερα στη νέα έκδοση.
 
Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται και ένα νέο υποπλαίσιο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι η σέλα αιωρείται. Στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας υπάρχει μια ανάρτηση, τύπου monoshock χωρίς μοχλικό. Οι ζάντες είναι 18 ιντσών κι αγκαλιάζονται από ελαστικά Avon Roadriders.
  
Ο Willie μετεγκατέστησε, επίσης, τη μπαταρία πίσω από το κιβώτιο ταχυτήτων. Αφαίρεσε το φιλτροκούτι για χάρη των K & N φίλτρων κι έκρυψε τις καλωδιώσεις κάτω από τη σέλα και το ντεπόζιτο. Οι χειρολαβές είναι χειροποίητες και αποτελούν μέρος του νέου τιμονιού. Η τελευταία πινελιά του Willie αφορά την ανοξείδωτη εξάτμιση και τις μικρότερες λεπτομέρειες του μοντέλου, όπως τα ποδοστήρια.